Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale chyba nie będą musieli ścigać... tzn. nie zawsze.

Jak jakiś wariat się nie zatrzyma od razu i zacznie uciekać, to albo zrobią blokadę, albo spokojnie pojadą po niego do domku, w końcu nagranie będzie ...

No chyba że okaże się że właścicielem motocykla jest 80 letnia staruszka..., albo w ogóle takich tablic nie ma zgłoszonych

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Przewaznie motocyklista, ktory decyduje sie na ucieczke, ma albo podgieta tablice, albo lipna, z jakiegos 'slupa'. Bezpieczniej dla policjantow bedzie scigac takiego jakims wzglednie szybkim radiowozem (w rodzaju Mondeo V6), niz motocyklem, nawet jezeli jest to BMW.

Moim zdaniem ten motocykl jest dobry na kierowcow samochodow - nikt sie raczej nie spodziewa, ze motocyklista to moze byc nieoznakowany policjant i to w dodatku z wideoradarem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Jak dobrze, że w Gdańsku nie ma takich wynalazków;)

Pozdrawiam

Taaa za to maja nieoznakowanego Nissana Patrola. Capneli nmie ostatnio kolo multikina - czerwone swiatlo, rozmowa przez tel, pasy....

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

OT:

Cosmo:

Był kiedyś motor z przednim napędem. Marki obecnie nie pamiętam ale miał zabudowany w przednim kole silnik o układzie gwiazdzistym. Poza tym był też jakiś inny stary motocykl z napędem tylnym oczywiście i dodatkowo napędem przednim poprzez układ łańcuchów (nie wiem jak wyglądało tam skręcanie kierownicą). A żeby całkiem nie odbiegać od BMW to niektóre z ruskich bokserów wzorowane na bmw mają w wersji z wózkiem bocznym napęd na koło wózka (np. jeden z modeli Dniepra).

Opublikowano
hmmm... :think:

czyli to bedzie maszynka do "łapania" innych motocykli... :?:

czy może również do "łapania" samochodów... :?:

pozdrawiam

cosmo

Myślę, że to będzie "maszynka" do łapania kierujących pojazdami a nie pojazdów. Kiedy widzę łebka z przetrąconym kręgosłupem zagiętym mocno w prawo :duh: i nieważne czy w BMW czy FSO jak grzeje od świateł do świateł po wszystkich pasach ruchu i ma do tego włączone sygnały (łubudubu) to sam mam ochotę takiego ukarać...

Obowiązkowo na tylnej szybie naklejka, że niby Rally Team :jawdrop:

Policjanci też mają BMW i znam conajmniej czterech fanów niebiesko białej szachownicy chodzących na codzień w niebieskich mundurach.

W każdym zawodzie trafiają się "mendy"...

Ktoś jeszcze tu napisał, że policjanta nie stać na BMW. Pytanie do Ciebie: Ile masz lat :?: Może Ciebie stać bo tatuś lub mamusia pieniążki podrzucają, obiadek podadzą i nosek wytrą :?:

Jeśli Cię tym pytaniem uraziłem to pomyśl jak ty mogłeś urazić swoją wypowiedzią.

Pozdrawiam.

P.S

Pozdro dla miśka666 :cool2:

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i dobrze, takich motocykli powinno być jak najwięcej (policyjnych). jesli zwracają sie one w kilkadziesiąt dni, to chyba (choć nie musi) o czymś świadczyć.

w mojej okolicy jednak bylo by to zbędne (czarny humor). motocykliści którzy tu szleli porozbijali sie w jeden sezon (z kilku zostal jeden, któremu odeszła ochota), a następnych już drugi sezon nie ma, miom że jest tu kilkukilometrowy odcinek szerokiego asfaltu (nie podaję szczegółów w obawie o rozpoznanie).

chciałbym opisać jeszcze jedną moją refleksję. kierowcy bmw zwykle jeżdzą szybko, nawet ci którzy temu przeczą, bo jakoś nik nas nie łapie. jeśli kierowca jest mądry, to "bujnie się" tam gdzie warunki na to pozwalają. jeżeli natomiast nie, to mamy potencjalnego sprawcę tragedii. w filmie o wypadkach drogowych, rozpowszechnianym darmowo przez policję, w pewnym momencie narrator nazywa kierowcę bmw "bandytą" (chyba dobrze zapamiętałem). ja się z nim zgadzam; nieważne jakiej marki samochód prowadził "bandyta" - spowodował tragiczny w skutkach wypadek. i dlatego jestem za wyłapaniem takich kierowców. kara utrwala się jako negatywne konekwencje pewnych określonych działań (choć dla niektórych mandaty to wręcz trofea), więc być może wreszcie doprowadzi do zaniku takiego poczucia bezprawia i samowolki, jaka panuje obecnie na naszych drogach.

pozdrawam wszystkich "za" i policjantó-kierowcó bmw :cool2:

Opublikowano
W moim regionie policja jest spoko za przejechanie przez ciągłą linie bo nie było miejsca do nawrócenia chcieli mi dać 500zł ale porozmawiałem z policjantem i zrozumiał to co zrobiłem tyko mnie spisał i nic mi nie dał ani mandatu ani punktów POZDRO :cool2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ