Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko-wsiadając dzisiaj do auta i zamykając drzwi coś strzeliło w drzwiach. Szybka analiza sytuacji...lekko rusza się ogranicznik drzwi, a drzwi praktycznie same się zamykają, nie idzie ich ustawić w pozycji pełni otwartej ani "pół otwartej". Więc mniemam , że to jest winowajca.

Czy do wymiany jest ogranicznik czy po prostu się coś tam mogło wypiąć?

Jeśli do wymiany to czy lepiej kupować nowy zamiennik (150-200zł), czy używany ori (50zł)?

Czy do coupe pasuje od sedana/touringa, czy są jakieś dedykowane do coupe/cabrio?

Czy można to zreanimować nie ściągając boczku drzwi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogranicznik poszedł. W zeszłym roku u mnie zaczął się problem w touringu. Niestety żeby go wymienić trzeba się dostać do środka drzwi i odkleić nieszczęsną piankę. Wymiana prosta. Kupiłem orginalny zamiennik na lokalnym szrocie. Podziałał może z pół roku i problem powrócił. Także albo musisz mieć farta i trafić, albo moim zdaniem kup nowy :D produkcje tych aut skończyli z 15 lat temu więc używki to loteria.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy cenie 170,- za oryginał chyba nie ma co kombinować :wink:

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=51218204173

Wg realoem pasuje tylko od coupe/cabrio i do 06.2000.

Później była zmiana na:

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=51217026384

Ja akurat jakieś dwa lata temu kupiłem używkę z anglika, ponieważ coś innego zamawiałem i poszło przy okazji, działa do dzisiaj bez zarzutu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też musiałem brać z anglika, bo tylko taki towar był na miejscu, a że u anglika pasażer to kierowca, więc tu też może być powód zurzycia. Chociaż w moim od strony kierowcy nie wymieniałem, a pasażera będę musiał drugi raz :(
Opublikowano
To nie ma co...trzeba iść w ori. Coś pechowe te moje drzwi kierowcy. Wczoraj opuściłem szybę, chciałem podnieść i coś się pochrzaniło. Naciskam na przycisk, szyba podnosi się o 2cm i stop, czasami przycisk nie reaguje, a jak zareaguje to szyba podniesie się o 1- 2cm i stop. W końcu na paręnaście razy się zamknęła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ślizg rozpada się zapewne w mechanizmie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.