Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy wymiana radia bussines na professional w momencie kiedy mam nagłośnienie hifi polepszy dźwięk? Czy taki upgrade działa tylko ze zwykłym najniższym nagłośnieniem?

Czy wie ktoś co trzeba dokodować żeby professional działał dobrze i aby aktywować zmieniarkę? Pytam pod kątem podłączenia zmieniarki cyfrowej?

Które moduły trzeba przekodować aby ulepszyć gong od PDC?

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie zmieni . Za dźwięk , obróbkę odpowiada wzmacniacz z procesorem w bagażniku . Jak już chcesz zmieniać radio to poszukaj takie z BT , dokup mikrofon . Radio które kupujesz powinno mieć z tyłu wyjście na światłowody . Nie każde ma . Kodowanie na pewno nowego radia bo na 90 % jest ustawione na własny wewnętrzny wzmacniacz . Ja wymieniałem bo i tak wyświetlacz robił się blady . Typowy problem .
Opublikowano

Potwierdzam. Rzeczywiście jeżeli chodzi o dzwięk to nie poprawił się ale w sumie z tym wzmacniaczem nie jest źle a dla mnie mogę powiedzieć że dobrze.

Ja poszedłem troche inną drogą. Zamiast radia z bt kupiłem bez ale dołożyłem zmieniarkę cyfrową. Dla mnie lepsze rozwiązanie bo poza bt do telefonu jest rownież streaming muzyki po bt. Polecam tą opcję. Cenowo wychodzi podobnie jak radio z bt, za które trzeba dać 700-800 pln.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli puszczasz tak muzykę to faktycznie dobry wybór . Przez BT w radiu nie da się puścić muzyki jakby ktoś próbował . Ja to używam do rozmów telefonicznych . Bo nie raz tyle co wsiądę to jest masa połączeń . U mie jest gniazdo USB tylko coś pendrajwa nie rozpoznawało .