Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W warsztacie który podjął się naprawy wie z czym.do niego przyszedłem powiedział że 12 czy 13 lat pracował w warsztacie BMW powiem.szczerze jeśli zmieszczę się w cenie która mi podał będę zadowolony pytalem kilkanaście razy czy dobrze słyszę kwotę za usługę powiedział że mam spać spokojnie więc się staram jak narazie. Zostało mi czekać, obiecał zająć się naprawą nie wcześniej jak w przyszlym tygodniu

Czy zmieszcze się w tej kwocie to zależy na ile właściciel warsztatu jest uczciwy podczas zdobywania klienta

Dodam ze owy warsztat dostalem z polecenia znajomego który zna właściciela

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wiec tak trochę długo trwało ale wiem już wszystko. Koszt całkowity wyniesie 2200euro wymiana rozrządu sprzęgła wszystkie filtry oleje. Plus nowe walki rozrządu iwszystkie potrzebne części bo dużo niestety ucierpiało .jak ktoś mi napisze jak to mogę wstawić zdjęcia po wyciągnięciu silnika w przyszłym tygodniu powinienem.dostac auto już zrobione niestety przez tą koronę dłużej czeka się na zamawiane części
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Więc koniec naprawy wszystko jak wyżej pisałem zamknięte w kwocie 2200euro +wymienił mi jeszcze świece w tej cenie wszystko oczywiście wpisane w książkę serwisową plus gwarancja mysle ze z tym wszystkim cena jest w porządku. Chcialem tylko dodać na sam koniec ze tak naprawdę przy rozrzadzie wcale nie jest tak że go słychać bo szura czy daje dziwne dźwięki u mnie kompletnie nic nie było słychać i niestety strzelił

Dziekuje wszystkim za podpowiedzi pozdrawiam wszystkich którzy chcieli mi pomóc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wielokrotnie o tym pisalem, nie musi szurac aby sie zerwal. Bezpieczna granica to 160tys dla rozrzadu. Zdarza sie wczesniej. Dobrze ze auto naprawione. Teraz wymiana oleju po 1000km max, pozniej po 3000, wtedy dopiero co 10tys. Nie ma szans aby wszystkie opilki wyczyscic podczas naprawy.
Opublikowano
Wielokrotnie o tym pisalem, nie musi szurac aby sie zerwal. Bezpieczna granica to 160tys dla rozrzadu. Zdarza sie wczesniej. Dobrze ze auto naprawione. Teraz wymiana oleju po 1000km max, pozniej po 3000, wtedy dopiero co 10tys. Nie ma szans aby wszystkie opilki wyczyscic podczas naprawy.

Dziekuje za radę mechanik również mi zalecił wymianę oleju po 1000 kilometrach ale ze jeszcze po trzech to nie wiedziałem rozrzad zalecił mi wymienić po 100 tysiącach najpóźniej 120 tys.