Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Przedstawiam swój świeży nabytek. W garażu stoi od 4 dni:-)

Konfiguracja zajęła mi chwile ale jestem mega zadowolony i na dzień dzisiejszy nic bym nie zmienił:

BMW 320d Touring

7LF Model M Sport

C36 Szary Dravit

KGNL Alcantara Black / Sensatec materiałowo skórzana z kontrastowym obszyciem

Wyposażenie standardowe

2PA Śruby zabezpieczające

2VB Czujniki ciśnienia powietrza

302 System alarmowy

428 Trójkąt ostrzegawczy / apteczka

5DA Funkcja dezaktywacji poduszki powietrznej

5DC Składane zagłówki tylne

6AE Teleserwis

6AF Połączenie alarmowe

6AK Usługi ConnectedDrive

Wyposażenie opcjonalne (cena brutto z VAT)

1AG Zwiększony bak paliwa

2NH Sportowy układ hamulcowy M

320 Rezygnacja z emblematu modelu

3BE Lusterka zewnętrzne czarne

3KA Szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej

420 Przyciemniana szyba tylna i tylne szyby boczne

488 Podparcie lędzwiowe w fotelach przednich

494 Ogrzewanie foteli przednich

4AW Panel deski rozdzielczej wykończony skórą syntetyczną

5AL Active Protection - system bezpieczeństwa

688 Zestaw HiFi Harman Kardon Surround Sound

7CK Pakiet Repair Inclusive - 5 lat / 200.000km

1PP 19" aluminiowe obręcze M Double-Spoke style 791 z ogumieniem Runflat

258 Opony z funkcją jazdy awaryjnej Runflat

2VL Zmienny, sportowy układ kierowniczy

3MC Relingi dachowe BMW Individual Shadow Line czarne na wysoki połysk

431 Lusterko wsteczne przyciemniane automatycznie

481 Sportowe fotele przednie

493 Pakiet dodatkowych schowków

4KA Listwy ozdobne drewno szlachetne, dąb słojowany

4UR Oświetlenie ambientowe

508 Czujniki parkowania z przodu i z tyłu

534 Klimatyzacja automatyczna

5A1 Diodowe reflektory przeciwmgielne

704 Sportowe zawieszenie M

710 Kierownica sportowa M, skórzana

715 Pakiet aerodynamiczny M

760 Obramowania BMW Individual Shadow Line czarne na wysoki połysk

775 Podsufitka BMW Individual Anthracite

7M9 BMW Individual Shadow Line o rozszerzonym zakresie

7NH Pakiet Service Inclusive - 5 lat / 100.000km

8A1 Polska wersja językowa

8AT Polska instrukcja obslugi

ZPI Pakiet innowacji

2TB Sportowa automatyczna skrzynia biegów

430 Pakiet dodatkowych funkcji lusterek

5AC Asystent świateł drogowych

5AS Systemy asystujące kierowcy

5AZ Reflektory laserowe

5DF Aktywny regulator prędkości z funkcją Stop&Go

610 Wyświetlacz Head-Up

6C3 Pakiet Connected Professional

6U3 BMW Live Cockpit Professional

6U8 Obsługa za pomocą gestów

- Pakiet akcesoriów do bagażnika symbol 418

- Asystent parkowania symbol 5DM

Zdjęcia z placu, przed odbiorem:

88egZRg.jpg

DhfbjVz.jpg

4VmkEfR.jpg

EykaODN.jpg

BTybS2Q.jpg

Zdjęcia z pierwszego dnia:

Lh7D0we.jpg

WbhOld3.jpg

4IwoFgb.jpg

cxkgimx.jpg

UCfszyx.jpg

UqcTG1g.jpg

Wrażenia po 400 km. Trasa mega cicha i komfortowa (pomimo zawieszenia M). W stosunku do F30 i F31 przepaść jeśli chodzi o hałas i komfort. Spalanie śmieszne (narazie do 3000 obrotów i do 150km/h): po trasie 5,0 L, a po mieście okolice 6 L. Jakość wykonania i spasowania perfekt, bez żadnych skrzypień. Asystenci działają i są wygodni. Póki co uczę się bo jest sporo nowych rzeczy i jestem mega zadowolony z wyglądu i wybranych opcji praktyczno użytecznych.

Z ciekawostek: zamawiałem listopad/grudzień 2019 i od tej pory moja konfiguracja zdrożała prawie 10 000 zł. Z czego najbardziej kolor szary dravit (jest najlepszym kolorem w palecie w mojej opini) z prawie 5 tys, na prawie 9 tyś.

Z odkrytych wad: BMW montuje gaśnice w sposób uniemożliwiający regulacje fotela pasażera :mad2: :duh: :mad2: :duh:

Pozdrawiam

Maciek

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mega turas.

Kolor piękny.

Pokaż środek :wink:

Gratulacje i szerokości.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pamiętam, jak kupowałeś F30, bo wtedy też kupowałem swoją.

Gratulacje nowej i fabrycznie nowej trójki. Szary Dravit jest kapitalny.

Niech dobrze służy. :cool2:

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Gratulacje. Ładny bandzior

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szerokości życzę :) mody mile widziane ;)
male-bmw-2.png
  • Moderatorzy
Opublikowano

Świetna jest !

Dravit teraz jest mocno deficytowy, czytałem że w stanach wydłuża oczekiwanie o kilka tygodni :)

Opublikowano
Świetna jest !

Dravit teraz jest mocno deficytowy, czytałem że w stanach wydłuża oczekiwanie o kilka tygodni :)

Dzięki. BMW strasznie podniósło cenę tego kolory więc nazywam go już inwestycją :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Świetna jest !

Dotarłeś już haha...??

Galerii jak nie było, tak nie ma ;)

male-bmw-2.png
  • Moderatorzy
Opublikowano
Świetna jest !

Dotarłeś już haha...??

Galerii jak nie było, tak nie ma ;)

Przez ten cyrk zrobiłem 30 km w 2 tygodnie :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wszystko piękne poza jednym.. jak można dać napis M lub pakiet sport do 320D ? to jak ktoś z cukrzycą , po dwóch zawałach i amputacji jednej nogi, zakładał buty do biegania :mrgreen: ale pomimo różnic poglądowych gratuluję zakupu !
Opublikowano
wszystko piękne poza jednym.. jak można dać napis M lub pakiet sport do 320D ? to jak ktoś z cukrzycą , po dwóch zawałach i amputacji jednej nogi, zakładał buty do biegania :mrgreen: ale pomimo różnic poglądowych gratuluję zakupu !

Normalnie M pakiet to pakiet stylistyczny, a 320D jest szybsza od większości pseudo sportowych samochodów. Jeżdziles? To tak samo jak napisać jak można produkować 316 lub 318? :duh:

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nigdy nie jeździłem Dieslem bo mam alergie na ON :D , pozwolę z Tobą się nie zgodzić , uważam że BMW to nie Ferrari , można kupić BMW i oczekiwać od tego auta coś innego niż sport , np. jakość wykonania i komfort jazdy , nic nie stoi na przeszkodzie żeby kupić 3er i oczekiwać od tego auta komfortu i jakości bo nie stać na 5er czy 7er . i wtedy liczba koni ma prawo być dopasowana do potrzeb kupującego .

natomiast - i to moje zdanie- nie mogę rozumieć wyposażenia polegającego na doklejania pewnych łat sportowych do silnika który nie ma takich aspiracji i nigdy nie będzie , bo to D , może coś się zmieniło ale jestem z pokolenia gdzie Diesel to rozwiązanie mające na celu oszczędności nic więcej .

• Moderatorzy
Opublikowano
Jak już odbierzesz 318i to przejedz się takim dieslem, może zrozumiesz.
Opublikowano
Nigdy nie jeździłem Dieslem bo mam alergie na ON :D , pozwolę z Tobą się nie zgodzić , uważam że BMW to nie Ferrari , można kupić BMW i oczekiwać od tego auta coś innego niż sport , np. jakość wykonania i komfort jazdy , nic nie stoi na przeszkodzie żeby kupić 3er i oczekiwać od tego auta komfortu i jakości bo nie stać na 5er czy 7er . i wtedy liczba koni ma prawo być dopasowana do potrzeb kupującego .

natomiast - i to moje zdanie- nie mogę rozumieć wyposażenia polegającego na doklejania pewnych łat sportowych do silnika który nie ma takich aspiracji i nigdy nie będzie , bo to D , może coś się zmieniło ale jestem z pokolenia gdzie Diesel to rozwiązanie mające na celu oszczędności nic więcej .

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Jak już odbierzesz 318i to przejedz się takim dieslem, może zrozumiesz.

:cool2:

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

To wszystko przez debilny marketing. Żaden to pakiet sportowy. Trzeba by spytać jaki sport będzie się uprawiało z tym pakietem, to wyjdzie bezsens tej nazwy.

Jak dla mnie to jest pakiet „ładny”, dzięki niemu samochód wyglada fajniej i właśnie dlatego go posiadam.

Opublikowano
To wszystko przez debilny marketing. Żaden to pakiet sportowy. Trzeba by spytać jaki sport będzie się uprawiało z tym pakietem, to wyjdzie bezsens tej nazwy.

Jak dla mnie to jest pakiet „ładny”, dzięki niemu samochód wyglada fajniej i właśnie dlatego go posiadam.

Otóż to. Ja ten pakiet odbieram jako zestaw zderzaków o innym kształcie, inne końcówki rury wydechowej, we wnętrzu czarna podsufitka, ładniejsza i wygodniejsza kierownica.

Na cholerę brać do siebie dokładne znaczenie słów w nazwie pakietu stylistycznego. Przecież to tylko nazwa.

Olać nazwę - jeśli dla kogoś auto wygląda ładniej z takim pakietem, a dla większości wygląda to dlaczego tego nie kupić ?

Sam miąłem kiedyś F30 318i z szumnie nazwanym pakietem Sportline. Ale bez tego pakietu bym tego auta nie kupił bo mi się najzwyczajniej w świecie nie podobało.

Teraz mam F10 zwykłe 520D i właśnie z M-pakietem, bo auto wygląda o wiele lepiej dla mnie.

I kto choć minimalnie interesuje się tematem to na ulicy rozpozna czy to jedzie M czy jakaś podstawowa wersja ze słabszym silnikiem i z pakietem stylistycznym.

Opublikowano

320d i tak jest szybsze niż r6 bez turbo jeszcze do niedawna uznawane za symbol sportu wśród użytkowników BMW, niektóre jeszcze żyjące modele dalej są upalane na driftach.

320d jest szybsze niż v6 w lexie IS (do 2015), jest szybkie jak inne auta z szumnie nazwanymi pakietami GT, ST, RS Line, WTF, ROTFL czy inne takie xD

Nawet 118i r3 z Mpakietem jest lepsze niż 118i bez mpakietu, przecież to oczywiste i każdy co czipował 116d to wie, bo dwie rurki z tyłu montował przy okazji :D

Po czipie g20 320d powinno być szybsze (na papierze) niż 330i w e90.

Dlaczego nie może mieć pakietu sport?

BMW bez Mpakietu wygląda budżetowo, jak flotówka w najs)abszej konfiguracji :D .

• Moderatorzy
Opublikowano
Myślę że koledze nie chodzi o to czy 320 jest szybsze od 318 a raczej że BMW rozmieniło na drobne literkę ///M i w tej chwili 320 ma więcej oznaczeń M niż miały prawdziwe eMki.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Od lat 90 można zamówić M pakiet, nawet w E36 były znaczki na listwach bocznych, na progach, na kierownicy, na felgach, chyba komuś się nudzi na kwarantannie i szuka kwadratowych jaj.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na przednich błotnikach znaczków nie było jak teraz :)

Apropo jaj to kiedyś do znajomego mechanika zadzwonił pan umówić na serwis swoje m5 g30... kolega informuje że to model f90 jest ale właściciel twardo mówi że na pewno g30. Po chwili rozmowy okazało się że chodziło o m550 :lol:

• Moderatorzy
Opublikowano
Myślę że koledze nie chodzi o to czy 320 jest szybsze od 318 a raczej że BMW rozmieniło na drobne literkę ///M i w tej chwili 320 ma więcej oznaczeń M niż miały prawdziwe eMki.

I wlasnie nie powinni tego robic w latach 90 :norty: Pakiet M jest fajny wizualnie, ale nadmiar brandingu boli w oczy. Z drugiej strony robia na tym kase, bo auto z magiczna literka ///M moze miec zwykly pragnacy sie wyroznic Sebastian Kowalski i Paul Mueller, o ile doplaca do M Pakietu. Cos mi sie tez wydaje, ze niedlugo auta z silnikami M Performance beda mialy swoj osobny pakiet stylistyczny, taki troche M Sport na sterydach, bo sie lepiej sprzedadza.

Na przednich błotnikach znaczków nie było jak teraz :)

Ale byly na bocznych listwach :)

Instagram: @kolczasty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pewnie macie rację koledzy , zbyt dosłownie podchodziłem do litery M w tych pakietach stylistycznych .