Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w G30/G31 może działać bezprzewodowo lub chociaż przewodowo Android Auto?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niestety nie tylko bmw... audi, mercedes czy porsche też

kompletnie to bez sensu.. bo bardziej dbają o bantu jak o google

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Na amerykańskim forum pojawiła sie informacja że aktualizacja do android auto jest dostępna u dealera. Czy ktos już ją zrobił?
Opublikowano
Na amerykańskim forum pojawiła sie informacja że aktualizacja do android auto jest dostępna u dealera. Czy ktos już ją zrobił?

Ale do jakiej wersji oprogramowania? Do ID7 czyli do tej wersji ktora montowania jest od niedawna ( tam gdzie jest wirtualny cocpit) ma byc dostepne Android Auto. Do starszej ID6 nic jeszcze nie słyszałem a z miła checią bym zaktualizował :D

Opublikowano

Ale do jakiej wersji oprogramowania? Do ID7 czyli do tej wersji ktora montowania jest od niedawna ( tam gdzie jest wirtualny cocpit) ma byc dostepne Android Auto. Do starszej ID6 nic jeszcze nie słyszałem a z miła checią bym zaktualizował :D

Tak do ID7 niestety tylko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktos z ID7 już dostał aktualizacje w serwisie 07/2020 i może potwierdzić że ma Android Auto?

Ja jadę w czwartek do serwisu, jestem umówiony na aktualizację. Dam znać

Opublikowano
Super. Dzięki za info. Jestem ciekaw jaki masz telefon i jeśli masz HUD to czy kierowanie przez nawigacje w G. Maps pokazuje tylko strzał☺ki czy też może widok skrzyżowań jak w BMW navi?
Opublikowano

Nie mam HUD'a, więc niestety nie pomogę.

Telefon to Galaxy Note 9.

Między zegarami pokazuje tylko następny manewr, jutro będę testował na dłuższej trasie.

Gdyby występował u kogoś problem z połączeniem oraz info, aby sprawdzić ustawienia apki na telefonie - to potrzebny jest update apki w telefonie do wyższej wersji - tak było u mnie.

Opublikowano
Hej,

Mam iDrive 7 i działa Android Auto bezprzewodowo w G30 :)

Ja jestem dziś po aktualizacji softu - podobno najnowsza wersja, mam ID7 - nie wiem jak odpalić android auto :(

Opublikowano
Powinieneś mieć gdzieś możliwość eksportu, spróbuj kliknąć opcje na swoim profilu lub kliknąć w prawo bo ja u siebie w ID7 tak sprawdzałem jakies pol roku temu
Opublikowano
Hej, jednak mam :) wystarczyła aktualizacja apki w telefonie i po połączeniu przez wifi aplikacja sama się zgłosiła. Testuje od 2h :) dam znać jak działa.
Opublikowano

U mnie działa OK.

Przejechałem1500km - rozłączyła się w sumie może ze 3 razy, przy czym wystarczyło wywołać AA z menu Apps i navi wracało od razu.

Opublikowano
U mnie też już działa po aktualizacji w serwisie. Jeśli ktos ma problem z połączeniem z telefonem to trzeba aktywowac projekcje bezprzewodowa w apce android auto klikając na wersje 10 razy i potem w ustawieniach developera.
Opublikowano

Panie I Panowe,

Po aktualizacji oprogramowania pojawił się Android Auto, z tym że nie chce się połączyć z telefonem ( Samsung S7 edge). Na telefonie android auto działa, telefon połączony wszystko działa po za android auto. Co do dokładnie w ustawieniach programisty należy zmienić aby samojazd połączył się z telefonem?

Opublikowano

S7 chyba nie działa bezprzewodowo, to chyba o to chodzi "Według informacji podanych przez Google, Android Auto bez konieczności sięgania po kabel, zadziała teraz na wybranych smartfonach Samsunga. Wśród obsługiwanych modeli znajdują się:

Galaxy S8 i Galaxy S8+

Galaxy S9 i Galaxy S9+

Galaxy S10 i Galaxy S10+

Galaxy Note 8, Galaxy Note 9 i Galaxy Note 10

Wymagane jest posiadanie aplikacji Android Auto w wersji 4.7 lub nowszej. Ponadto, wstępna konfiguracja musi zostać przeprowadzona za pomocą kabla.