Skocz do zawartości

e61 525d zloty kolor turba w srodku

pluskwa9

Rekomendowane odpowiedzi

Ta :mrgreen: nie chcę Cię martwic ale źle to wygląda i nie jest to jakaś super wersja Gold tylko zaniedbane Turbo ..... łopatki wirnika kiepsko wyglądają jakby filt nigdy nie byl zmieniany ten wirnik jest wypiaskowany i zawalony nagarem musi niezle ciągniąć olej przez odmę :cool2:

Długo ta turbawka nie pokreci

Oplułem monitor z tym wzmocnieniem :D Tak jak wyzej, to turbo nadaje sie jedynie na złom. Sam osobiscie nigdy nie widziałem nawet w takim stanie, aż jestem ciekaw co się z nią stało. A ten złoty kolor to pewnie cienka warstwa oleju, pewnie też długo nie wymienianego albo słabej jakości skoro został taki nalot

• Zasłużeni forumowicze

Skoro działa dobrze mieląc piasek i plując olejem to nic tylko lać i jeździć dalej :cool2: życzę niezawodności, bo napewno się przyda skoro masz takie podejście :8)

A jak się zacznie sypać zawsze można na olx wystawić - idealna E60 ze "wzmocnionym złotem turbo" :mrgreen:

do twojej wiadomosci: turbina nie produkuje piasku, a olej w dolocie nie musi pochodzic z uszkodzenia turbo tylko np. od odmy! nie przyszlo ci do glowy ze samochod ma swoj przebieg i innych wlascicieli, a na ta chwile moze byc ogarniety mechanicznie? jezeli turbina dziala dobrze, nie ma luzow, a inne usterki wyeliminowane to po jakiego grzyba wyrzucac dobra czesc ktora jezszce moze posluzyc dlugie kilometry??

O co Ty się obrażasz? Albo ja mam coś ze wzrokiem albo widzę uszkodzenia na krawędziach łopatek. Nikt nie mówi, że turbo produkuje piasek, ale chyba jes szansa (duża), że tam trafił. Jak chesz czekać, aż się całkiem rozsypie i pójdą kawałki dalej Twój wybór. Tylko po co pytać i strzelać focha na odpowiedzi? Nikt z nas nie wie, czy autem przejchałeś 1 tys. km, czy 100 tys. km. Dziwnym trafem każdy na podstawie zdjęcia ma zbliżone zdanie na tem temat, ale Tobie to nie pasuje. Ok., sorry , że też mam takie zdanie jak koledzy wcześniej.