Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, mam problem z maską gdyż ostatnio miałem nieprzyjemne spotkanie z sarenką ( błotnik i maską na śmietnik) więc musiałem założyć nowe te 2 rzeczy natomiast mam teraz problem z zamknięciem maski, gdyż po zamknięciu już się jej praktycznie nie da otworzyć i trzeba się siłować z nią bardzo. Turka moje pytanie, czy macie jakiś sprawdzony sposób na regulację maski ( rygli ) czy one mają wejść w sam środek tej dziury ? Już dostaje z tą maską do głowy ... :mad2: :mad2:
Opublikowano
Cześć, mam problem z maską gdyż ostatnio miałem nieprzyjemne spotkanie z sarenką ( błotnik i maską na śmietnik) więc musiałem założyć nowe te 2 rzeczy natomiast mam teraz problem z zamknięciem maski, gdyż po zamknięciu już się jej praktycznie nie da otworzyć i trzeba się siłować z nią bardzo. Tutaj moje pytanie, czy macie jakiś sprawdzony sposób na regulację maski ( rygli ) czy one mają wejść w sam środek tej dziury ? Już dostaje z tą maską do głowy ... :mad2: :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmierz sobie czy przód masz prosty - np od śruby w kolumnie amortyzatora po przekątnej do śruby mocowania lampy. Wtedy będziesz wiedział czy masz prosty przód i czy dasz radę to wyregulować maską, czy może naciągać trzeba.

Zobacz na YT jak Artur Tussik to robi ;)

Przykład drastyczny:

Opublikowano
Nie no spokojnie niby było to lekkie stuknięcie to jedynie źle wygląda z przodu ale maska pasuje, głównie chodzi mi teraz o wyregulowanie na ryglach by się zamykała ta maska, ale nie wiem czy to prawda że wystarczy odkręcić rygle aby mogły się same ulozyc, ale nie zamykać do końca maski tylko ją przymknąć i później dokręcić rygle i powinno pasować ? Mógłbym spróbować ale jak kolejny raz zatrzasne maskę by sprawdzić czy się otworzy i będę musiał się z nią siłować parę godzin by otworzyć to wolę zapytać czy macie jakiś sprawdzony sposób na to