Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Samochód odebrany, jestem zachwycony, nie miałem się do czego przyczepić, aż wpuściłem żonę :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Usiadła na miejscu pasażera, a że lubi fotel na sportowo no to chciała zrobić kołyskę. łapie prawą ręką za regulacje, a ona nawet nie drgnie bo jest od dołu zablokowana gaśnicą. Jest to fabryczna gaśnica, oryginalna itd. Co za debil ją tam zamontował. Czy u Was też tak jest i czy możecie regulować góra dól siedziskiem (prawa dźwignią z przodu fotela pod podparciem uda).

Poza tym samochód to rewelka, skok w stosunku do serii F.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Potwierdzam, u mnie dealer zdemontował ją po odbiorze. Swoją drogą, jeśli BMW takie rzeczy konstrukcyjnie zawala, to co się dziwić że autem buja na autostradzie ;)
Opublikowano
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pozdrawiam

Maciek

• Moderatorzy
Opublikowano
A u mnie mocowanie gasnicy zaczelo dzis trzeszczec jak siedzenie w starym Żuku. Odkrecilem je od fotela, nakleilem na nie tasme izolacyjna i przestalo. Masakra.
Instagram: @kolczasty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapewne niemieccy inżynierowie nie wypruwali sobie żył w temacie mocowania gaśnicy.

W DE nie trzeba mieć gaśnicy, bo tam uważają, że zdrowie i życie jest ważniejsze od żelastwa, a od pożarów są służby....

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
A u mnie mocowanie gasnicy zaczelo dzis trzeszczec jak siedzenie w starym Żuku. Odkrecilem je od fotela, nakleilem na nie tasme izolacyjna i przestalo. Masakra.

u mnie to samo :duh: musiałem cos włożyć miedzy zapięcie a gaśnice, na szczęście nie widać wizualnie tego „zabiegu” no ale mówi samo za siebie.

http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Gaśnicę z uchwytem można zdemontować i wrzucić do bagażnika. U mnie zrobił to dealer przed odbiorem (na moją prośbę).

Właśnie też chciałem przed odbiorem to zlecić, ale jest teraz znowu trochę zamieszania z wydawaniem aut więc diler chce minimalizować zamieszanie ze zmianami czy dodatkowymi czynnościami. Czy odkręcenie tej gaśnicy i całego uchwytu to jakiś mega temat? Mogę to ewentualnie zrobić sam. A jak trzyma się to w bagażniku? Jest jakoś przykręcone do czegość?

• Moderatorzy
Opublikowano
Potrzeba śrubokręt i około 5-6 minut wolnego czasu :) W bagażniku można gaśnicę wrzucić w jakąś kieszonkę bo ten uchwyt jest odpowiedni tylko do ramy fotela. Moja chwilowo leży w garażu :oops:
Opublikowano
Dzięki Randall. W takim razie zrobię to sam i nie będę zawracał głowy. Może sobie na jakiś rzep obustronny przykleję do maty bagażnika i już.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Bo gaśnica w uchwycie typu RZEP nie spełnia czegoś tam i nie mogą.

Nie jest to stałe połączenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cała gaśnica razem z mocowaniem do fotela idzie do bagażnika pomiędzy lewą ścianą boczną a zestawem naprawczym , bez żadnego mocowania , leży idealnie . jest to konieczny zabieg ze względu na okropne hałas z tej konstrukcji który można zauważyć jeżdżąc np. drogą z kostki .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nadmienię, że już przemyśleli temat. U mnie nie było uchwytu, a gaśnica taka zwężona w formie, ulokowana jest w bagażniku w prawej wnęce.
Opublikowano
Nadmienię, że już przemyśleli temat. U mnie nie było uchwytu, a gaśnica taka zwężona w formie, ulokowana jest w bagażniku w prawej wnęce.

Możesz zrobić zdjęcie?