Skocz do zawartości

Bmw e60 535d 272km brak mocy

Vice_Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i z góry przepraszam pisze z telefonu. Posiadam bmw 535d z 2005r i boli ja brak mocy przy bardzo szybkiej jeździe dodam że mam downpipe zamiast dpf i całkowicie usunięty układ egr z samochodu Oraz oczywiście wszystko wyprogramowane ze sterowników. Nie mam chipsa lecz cały czas wywala błąd 41b czy jakoś tak jutro sprawdzę dokładniej błąd pamiętam że wskazywał na gruchę lub przeladowanie od turbo, cały Dolot sportowy cooler duży problemów nie było, szukałem ostatnio w podcisnieniach i czym popadło to znalazłem zawalony syfem z kolektora map sensor zwyczyscilem i jeden dzień był spokój a dziś przy 150 znów... Jedzie jak bez turbo, jaką. Podejrzeewacie przyczynę? Gdzie szukać? Jak podepnę się pod impe to napisze dokładne kody błędów

Błąd 41ED może ktoś go fachowo odczytać? Bmw e60 535d 2005r dziś wyjmuje turbiny bo mnie już coś zaraz strzeli ale poprawna diagnoza zaoszczędzi mi czasu i pieniędzy.

Oraz pytanie drugie na impie masy powietrza nominalna mieści się w normie 250jednostek na jalowym a aktualna masa powietrza na jalowym to już 500 a pod obciążeniem od 650 do tysiąca, samochód bez chipsa tylko zrobiony mechanicznie

Jak problem z tym błędem to może wskazywać na przepływomierz. Jak podaje durne wartości to dzieją się głupoty. Możesz spróbować odpiąć go i zobaczyć jak z błędem hula.

co do tego braku mocy i wchodzenia w tryb awaryjny to dla mnie podciśnienia do wymiany wszystkie. Jest tego sporo do sprawdzenia, wężyki są za grosze a wymiana nie jest ciężka jak się zrzuci kolektor.

Kolego wężyki podcisnienia mam zmienione wszystkie na tuningowe mocne wiem, że to podstawa. Właśnie wyjąłem turbiny bo był olej w dolocie i mam pytanie czy po wymianie korusa w turbach trzeba je jakoś stroić? Czy wystarczy nie zmieniać nastaw na podcisnieniach na gruszkach i będzie dobrze tak jak było fabrycznie?

Myślałem że zawór sterujący ciśnieniem do turbo może się pierniczyć dlatego moc odcina jak przeładuje... Czy przeladowywac może również poprzez przepływomierz?

Miałem podobny problem tylko ze w 530d.Na początku raz moc była , raz nie,a później już cały czas muł konkretny . Znaczne ilości oleju w dolocie. Wymieniłem turbo na regenerowane łącznie z elektrozaworem, wszystko dokładnie umyłem , uszczelnienia wszystkie powymienialem i mogę powiedzieć ,ze samochód jak ręką odjął. Dostał nowe życie :) Nic nie syczy, nie gwiżdże , zbiera się jak powinien a na dodatek skrzynia która mi wcześniej pracowała roznie , teraz zmienia biegi gładko.