Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No dobrze. Ale jeżeli sygnał nie włączy się, a auto ma np. mugena z lśniącej nierdzewki (bez jakichkolwiek homologacji i atestów), to SKP może nie podbić przeglądu ? Tłumik przy tym jest cichszy od fabrycznego.
Opublikowano

Problem jest niewłaściwie postawiony bo ogranicza się do pytania : czy zaliczy badanie techniczne i czy uda się zmylić niebieskich. To jest trochę tak jak jakby ryzyko związane z jeżdżeniem w stanie upojenia alkoholowego sprowadzało się do uniknięcia kontroli, a co będzie jak w tym stanie będziemy uczestnikami wypadku drogowego?

W aucie wolno montować tylko części homologowane. Jeśli dojdzie do wypadku jesteście na straconej pozycji nawet jeśli to nie wy ponosicie winę. Gdybym znalazł się w takiej sytuacji i odkrył, że w aucie którym się zderzyłem ktoś zamontował takie lampy natychmiast bym to wykorzystał, a co by było gdyby były ofiary w ludziach? Radzę sobie uświadomić, że obecnie obowiązujące prawo jest skrajnie sformalizowane przekonała się o tym nawet pani prezydent Wawy . Wystarczy minuta spóźnienia, brak homologacji, brak przecinka i koniec.

Nikogo nie obchodzi, że zdrowy rozsądek, że nie szkodzi , że jest lepiej. Niezgodnie z przepisami to znaczy jesteś winien.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja tam mialem xenony juz w kilku autach i zadnych problemow nie mailem oczywiscie nie fabryczne a takie zestawy. kiedys jak mialem honde i zupelnie zwykle lapmy czyli szkla to po rozswieceniu sie palnikow 6000 swiatlo bylo bardziej niebieskawe i zatrzymala mnie policja z tego powodu ale uwaga dlatego ze myslala ze mam pomaranczowe kierunki wlaczone a byly biale wylaczam swiatla wychodze samochodu i mowie ze sa biale no i wszystko ok nigdy nie mialem z nimi problemow a duzo robie kilometrow po kraju tak wiec nie ma co sie obawiac ustawic normalnie zeby nie oslepialo i jazda. Polecam temperatury do 6000k bo pozniej to juz nie ciekawie wyglada ze strony kierowcy bo dla innych moze jak na tokyo drifting :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)