Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka sytuacja - zablokowana jest szyba pasażera przód w pozycji otwartej - przyciska działa - opuszcza na maxa i podnosi max 5mm i dalej nie pójdzie oraz wypycha klamkę zewnętrzną przy próbie podnoszenia... ogólnie klamka zewnętrzna była do wymiany bo nie otwierała się z zewnątrz - tylko umiejętnie jak docisnąłem ręką słupek drzwi do drzwi puszczały. Jakieś sugestie panowie? bez zdejmowania boczka się pewnie nie obejdzie.

Mam obawy odnośnie odpinania klemmy z aku. Czy moze się stać coś niedobrego - typu nie odpalę potem auta albo radio zakoduję???????

Opublikowano
Nic sie nie stanie, pewne rozlecia sie mechanizm i dlatego nie dziala, czesty przypadek bo to te na linke dziadostwa... trzeba rozbierac
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie chcę zakładac nowego tematu więc pozwolę sobie tutaj napisać bo podobny problem.

Ostatnio kupiłem X5 i odrazu problem z szybą z tyłu...opadła na dół przy otwieraniu, więc zdjąłem boczek i udało mi się linkę wcisnąć w ten nieszczęsny plastik, ale jest on nadpęknięty. Chcę kupić albo cały mechanizm albo sam ślizg bo zauważyłem że są dostępne.

Najchętniej kupiłbym ori ale cena zaporowa więc chcę ratować sie tańszym rozwiązanie. Prosze podpowiedzcie który mechanizm lub ślizg polecacie żeby działał bezproblemowo??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kup dobrą używkę, przełóż i jeździj. Przynajmniej ja wyznaję taką zasadę.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW