Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Bmw e46 m54b22 automat

Rozsypał mi się automat w moim poczciwym turasie i przymierzam się do wymiany skrzyni na używkę. Problem mam z doborem skrzyni, przewertowałem pełno postów na ten temat, jednak bez skutku. Raz słyszę, że należy dobrać po silniku i tyle wystarczy, innym razem, że po oznaczeniu skrzyni. Problem znów jest taki, że nie wiem o które konkretnie oznaczenie z tej tabliczki chodzi, bo jest ich tam kilka. Proszę o poradę kogoś kto mi konkretnie powie na co zwrócić uwagę, czy samo oznaczenie silnika wystarczy, czy chodzi o tabliczkę, a jeśli o tabliczkę to o którą pozycję dokładnie.

Aha, sprawdzałem na realoem tą skrzynię po vinie ale ostatni numer na tabliczce różni się ostatnią cyferką, nie wiem czy to normalne, czy ktoś już ktoś grzebał przy niej.

Liczę, że ktoś mi pomoże, bo już od długiego czasu kombinuję i straciłem cierpliwość :evil:

Opublikowano
O ile dobrze pamiętam, to wyczytałem na Internecie, ze jedyne co muei się zgadzać to model i firma skrzyni, czyli chyba patrzylem tylko na to aby była ze 5hp19
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg realoem musisz szukać konkretnie do m54b22 (może być z e39 i e85), oznaczenie A5S 325Z - TN.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Poszperałem w każdy możliwy sposób i wreszcie doszedłem. Ostatni siedmiocyfrowy numer na zielonej tabliczce na skrzyni jest istotny. W moim przypadku było to 1 423 928. Ale gdy sprawdzałem na realoem to numer części to 24 00 1 423 929. Czyli z przodu dodane 4 cyfry i jeszcze ostatnia się różniła. Nie wiem skąd to wynika, ale tak jest. W każdym razie w przypadku doboru drugiej, takiej samej skrzyni, należy spojrzeć na ostatni numer wybity na zielonej tabliczce na skrzyni. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
11 cyfr to pełny numer a 7 skrócony. Niestety nie zawsze wszystkie numery części występują na realoem mimo, że są fabryczne w aucie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.