Skocz do zawartości

Nie dziala automatyczne podnoszenie szyb.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam BMW 535i e39 i ostatnio przestaly mi dzialac szyby elektryczne z przodu a dokladnie ich automatyczne podnoszenie po mocniejszym wcisnieciu. Opuszczanie dziala, ale podnoszenie nie, podnoszenie tylko nieautomatyczne, reczne. Z tylu jest ok, dziala i podnoszenie i spuszczanie. Prosze o pomoc.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Mogę tylko przypuszczać. Jeżeli szyby działają, to nie jest to wada części wykonawczej, tylko części sygnałowej. Ja zacząłbym od sprawdzenia klawiszy szyb (może wsadzenie z innego auta sprawnego), kostki połączeniowej z tym komponentem oraz kostki z modułu sterowania.
Kai
Opublikowano

U mnie jest dokładnie to samo tyle że dotyczy tylko drzwi kierowcy.

Na teście komputerowym wyszło że mam uszkodzony czujnik który jest umiejscowiony w górnej cześci ramki okna. W Twoim przpadku jest możliwe choć mało prawsopodobne żeby uszkodzeniu uległy oba na raz.

Opublikowano
to będą przyciski, też kiedyś to miałem:( wyciągnij przycisk i podłącz na krótko, tzn od dołu wepnij kabelek, jeżeli będzie działąc to na 100% przyciski:) jaki masz model??pytam bo mam takie przyciski (nówki) kolega mi kiedyś kupił tylko piny nie pasowały do mojej basi i dlatego teraz leżą w szuflandji:)
Opublikowano
Mam model E39 i te przyciski sa razem z przycieskiem do zamykania lusterek zewnetrznych.

Opublikowano
to będą przyciski, też kiedyś to miałem:( wyciągnij przycisk i podłącz na krótko, tzn od dołu wepnij kabelek, jeżeli będzie działąc to na 100% przyciski:) jaki masz model??pytam bo mam takie przyciski (nówki) kolega mi kiedyś kupił tylko piny nie pasowały do mojej basi i dlatego teraz leżą w szuflandji:)

Zaraz bo nie rozumiem, szyby podjezdzaja mi do gory, ale nie automatycznie. Kapujesz ?