Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Czy może ktoś mi powiedzieć coś na temat tego trybu? Zakupiłem f31 318d w wersji sport line .Oprócz trybu komfort oraz eco pro, ma tryb sport i tryb sport+ przy tym drugim jest informacja ze zostają wyłaczone niektóre systemy bezpieczeństwa.Czy może ktoś wie które? Bo do wyłaczania trakcji jak widzę jest zupełnie inny przycisk
Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
Tak ma być w trybie sport+ , ograniczone systemy trakcji. Wszystko u ciebie jest ok.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Chodzi mi o to jaka jest konkretnie różnica między jazdą auta w trybie sport+ a jazdą np w trybie komfort czy sport z wyłączoną trakcję tym osobnym przyciskiem .
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ściągnij sobie apke z instrukcją auta.

Sport+ wyłącza od razu DSC i aktywuje DTC, czyli nie musisz klikać dwóch przycisków jeśli tego właśnie potrzebujesz.

Przyciskiem DSC OFF możesz wyłączyć DSC w każdym trybie, bez konieczności włączania Sport.

Jak dłużej przytrzymasz przycisk DSC OFF, to wyłączysz też Traction. Nie wiem czy w każdym modelu można wyłączyć.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
ok dzięki za wyjasnienie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kontrolę trakcji możesz wyłączyć na dwu etapowo częściowo lub całkiem.

Wciskając raz uruchomisz DTC dynamiczną kontrolę trakcji czyli częściowe wyłączenie żeby pozwolić na więcej ale nadal pilnować w skrajnych sytuacjach.

Ten sam tryb DTC masz automatycznie uruchomiony w sport+.

Dopiero jak przytrzymasz dłużej przycisk od kontroli trakcji niezależnie od trybu wyłączysz ją całkiem.