Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie, mam problem, wyskakuje mi błąd check engine na kompie pokazuje emisje spalin, ale problem dzieje się tylko gdy na dworze jest ciepło ok od +12 stopni, jak jest jesień zima i chłodno na podwórku auto jeździ normalnie, macie jakiś pomysł dlaczego nie lubi ciepła ? :roll:
Opublikowano
nie rozumiem, zapala mi się kontrolka check engine gdy na dworze jest ciepło i szukam porady może ktoś tak miał i od czego tak się dzieje, na btool expert wywala błąd podwyższona emisja spalin, gdzie szukać przyczyny może to błachostka i sam sobie poradzę z usunięciem bez wizyty u mechanika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby samemu coś diagnozować i naprawiać w takim temacie to powinieneś zaopatrzyć się w INPA a w temat wklejać kody błędów (często nawet góglanie kodów błędów daje już rozwiązanie).
Opublikowano
ok jak się ociepli to wstawię kody błędów, bo skasowałem a jest zimno i ich nie pokazuje, dzięki
Opublikowano

Na co mam Ci podać argument?

... że check engine wyskakuje?... ŁAŁ!

Żądasz argumentów kiedy nie ma do czego się odnieść?

"pokazuje emisje spalin" - no to faktycznie, EJ! FORUM! Pomóżcie koledze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już zupełnie nie wiem o co Ci chodzi, wyśmiewasz mnie i autora tematu, zamiast coś pomóc to walisz durne teksty.

Masz problem ze sobą to idź do lekarza, nie na forum się rozpisujesz bez sensu.

Opublikowano
Breras to nasz forumowy troll nie poznałeś go jeszcze?? A podobno sam jeździ polonezem. Ale zawsze mu się bmw marzyło i forum mu daje ta namiastkę :mrgreen:
Opublikowano

Sprawdź egr i zaworek sterujący egr-em,czy pracują prawidłowo.

Chyba ,że po chipie masz wyprogramowany egr.

Na emisją spalin ma wpływ połowa osprzętu w silniku.

Przydała by się porządna diagnostyka ze zwróceniem uwagi na wartości rzeczywiste (w czasie jazdy)

Opublikowano
egr wyczyściłem, wszystkie kostki dobrze podłączone, wężyki podciśnienia wyglądają na świeże, rury od IC całe, jak to nie zaworek i czujnik temperatury powietrza zasysanego to chyba usunę egr, dziś rano było + 4 to jeździł jak nowo narodzony, później o 13 było +14 i już wywaliło check zaczął szarpać i stracił moc
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
problem rozwiązany po usunięciu egr wymianie filtra powietrza i wyczyszczeniu przepływki, auto jak nowe