Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW E46 2.0 z 2003 z silnikiem Valvetronic i mam z nim problem ostatnio podczas jazdy i nie tylko np. na postoju gdy dodaje gazu przy 2,500 tys obrotów coś strzela z pod maski jest to dość głośny odgłos myślałem że to z tłumika bo miałem w nim dziurę ale tłumik wymieniłem a odgłosy dalej było słychać jeszcze bardziej nasilone otworzyłem maskę kolega dodawał gazu by sprawdzić skąd dobiega ten dzwięk okazało się że z kolektora ssącego więc wymieniłem kolektor ale to nic nie dało dalej słychać te trzaskanie i teraz nwm co robić czy to możliwe żeby było coś nie tak z rozrządem i bicie idzie z rozrządu i wali w korektor gdzie szukać przyczyny ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj to chociaż. Popraw tytuł - to dział e46, więc to zbędną informacja w tytule, ma być 318i n42.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Właśnie że nie na trzy gary chodzi silnik strasznie nim tłucze na wszystkie strony zaprowadziłem dziś go do mechanika odpalił normalnie ale przy postoju muszę dodawać gazu żeby nie zgasł słaby strasznie. Mechanik sam nie wie od czego może tak tłuc przy dodawaniu gazu dopiero musi dostać się do rozrządu. Na Gazie chodził trochę lepiej ale gdy przełączę na benzynę to jest tragedia. :? :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli zapłon wypada w świece i cewki są ok to wytarty będzie wałek mimośrodowy, odepnij wtyczkę jego czujnika (koło wlewu oleju) i tak odpal.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.