Skocz do zawartości

E46 parujące lampy

tomo204

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czy ktoś z was ma lub miał problem z parującymi lampami przednimi w e46 (przedlift) ? Od czasu wymiany kloszy (ori) + uszczelek (również ori ) nie mogę się pozbyć problemu .. wystarczy że lekko popada i lampy parują . Odpowietrzniki są drożne dodatkowo pod uszczelkę lampy i na dałem silikon (butyl) i bez zmian.. obydwie tak samo parują symetrycznie . :cry2: :cry2: :mad2: :mad2:

grzałem i suszarką i tydzień w domu leżały przy grzejniku.Potem na aucie xenon+ długie,odchyliłem dekielek plus xenon i długie potem jak zeszło zamknąłem ale jeszcze chwilę grzałem długimi po zamknięciu. Zgasiłem auto po 10 minutach pomału znów zachodziły.

Na chwile obecną lampy rozebrałem na czynniki pierwsze , wszystko jeszcze raz dokładnie oczyszczę i uszczelnie jak to nie pomoże to włożę pod te gumowe zaślepki pochłaniacze wilgoci te co dają do butów i będzie po sprawie :mad2: Dam znać co i jak ..

i jak tam z lampami?

Lampy już zamontowane, byłem na myjni i oczywiście po zaczęło kropić .. :mad2: .Zrobiłem 20km na światłach mijania i na chwile obecną wygląda to tak : https://zapodaj.net/40a7181af0643.jpg.html , https://zapodaj.net/6e63260d177d8.jpg.html .Na dworze 8 stopni aczkolwiek będę to miał pod obserwacją.. :wink:

ok to daj tutaj znać w temacie co i jak.Ja zauważyłem tak jak pojechałem na myjnię xenony grzały po myjni po zrobieniu 11km nic nie zaparowało.Kolejne 30minut stania na xenonie 0 parowania ale jak wyłączyłem lampy to po około 20minutach ciut jedna i druga na dole zaszła.. :roll:

U mnie znowu było tak że po myjni i zgaszeniu lamp nic się nie działo ,wystarczyło że padał deszcz mocno i była duża wilgotność powietrza + jazda na światłach mijania i całe lampy zaparowane :mad2: Zobaczymy co teraz się będzie dziać jak będzie mocniej padać ..

Przez weekend będę testował i dam znać :wink: Jeszcze zadam pytanie może i głupie ale jedank :mrgreen: Jak zamawiałeś uszczelki nowe z ASO to na jednej stronie tych uszczelek jest taki jakby klej , na która stronę go dawałeś? od strony klosza czy lampy?

tu gdzie klei od strony lampy tak by gładka strona bez kleju była w stronę klosza :) inaczej to by logiki nie było xd :roll:

Ja uszczelki oe bmw zamawiałem z ASO Litwa 70zł 1szt :) za dwie 140 + przesyłka u nas 105 najtaniej jedna plus przesyłka :)

No własnie ja teraz zrobiłem odwrotnie, tam gdzie klej jest to w stronę klosza .Przed demontażem miałem tak jak ty założone i po rozłożeniu lamp zauważyłem że w paru miejscach nie dociska klosz do uszczelki.. Mnie obydwie wyszły 197zł w aso odbiór osobiście