Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, przewertowałem już chyba wszystkie tematy i nie znalazłem takiego problemu jaki występuje u mnie..

Po odpaleniu silnika wszystko chodzi jak trzeba, ale kiedy silnik dostaje obciążenia zwłaszcza między 1700-2300rpm na zimnym to coś stuka jakby z góry silnika; popychacze, zawory, rozrzad? Jest to tylko slyszalne w kabinie, na zewnątrz zero dzwięku. Na postoju bez obciążenia moge trzymać obroty i zero objawów. Tylko i wyłącznie pod obciążeniem na zimnym silniku, jak silnik przejedzie jakieś 3-5km objawy ustępują i nic sie nie dzieje do ponownego zbicia temperatury i odpalenia. Olej zalany 5w30. Poprzedni właściciel regenerował wtryski, mam też zregenerowane turbo i konwerter, wymieniłem też wszystkie rolki na osprzęcie plus napinacze i paski, ale nie pomogło, koła pasowego w sumie nie ruszałem. Komputer wywala tylko błąd o module świec żarowych i że ktoraś może być padnięta, ale troche wątpie żeby to był problem. Jakieś sugestie? Może ktoś już sie z tym spotkał... Tutaj link do tego jak to brzmi:

Edytowane przez Blindzior
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokaż korekcje z zimnego silnika na wolnych obrotach oraz wtedy gdy jest ten dźwięk, do tego podczas delikatnej jazdy je nagramj. Sprawdź które świece są spalone przy okazji zrzucania kolektora do rwania wtryskiwaczy (regeneracja to czerwona lampka).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pokaż korekcje z zimnego silnika na wolnych obrotach oraz wtedy gdy jest ten dźwięk, do tego podczas delikatnej jazdy je nagramj. Sprawdź które świece są spalone przy okazji zrzucania kolektora do rwania wtryskiwaczy (regeneracja to czerwona lampka).

Nie mam kompa żeby to ogarnąć, musiałbym do kogoś podjchać i poczekać, aż motor sie ostudzi. Tutaj link:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez podglądu na korekcje ciężko potwierdzić tezę, więc musisz to nagrać, wtedy będzie coś wiadomo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co odświeżasz? Oczekujesz wróżb bez konkretów? Chcesz wymieniać w ciemno?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL