Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

jest wiele tematów odnośnie aktualizacji sterowników, oprogramowania w samochodzie ale są o już tematy dosyć stare.(ja jeszcze tego nie robiłem dlatego chciałem się dowiedzieć kilku rzeczy)

-chciałbym się dowiedzieć jakie SP-daten jest aktualny do E87 118d 2007 N47d20a (LCI)?

-instrukcje wgrywania :znalazłem tutaj:https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=266798 jest ok ?

-jest dużo wersji SP Daten ale często sa podpisane np E89 -v60.1 - E89 E90 E91 E92 ?

update mam zamiar robić w sobotę, jak macie jakieś wskazówki to na pewno się przydadzą.

z góry dzięki

Opublikowano
właśnie w w tym celu tutaj piszę aby się doinformować, SP-Daten juz mam 67, czy po tej instrukcji która tam wstawiłem obejdzie się bez większych problemów ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze moga byc problemy. Załatw sobie odpowiedni zasilacz po pierwsze.po drugie w zaleznosci co chcesz programować, może być potrzebny ICOM. Jak Wioletowy napisał, daj jakieś szczegóły.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
118d aktualizacje....czego? Lewarka zmiany biegow :? Przeciez to nie android aby cos sie zmienilo. Nie warto nawet kompa odpalac i sie brac za to. Lista tego co moze pojsc nie tak bardzo dluga a korzysci....zadne
Opublikowano

ok, chciałem głównie zaktualizować sterowniki jakie są w samochodzie, skoro są nowsze to chyba coś musieli tam naprawić?:>

pomyślałem że skoro mam LCI i jest to wersja z 2007 to może siedzą w nim jakieś jedne z pierwszych wersji sterowników.

Na początek chciałem sobie podłączyć i po prostu sprawdzić które są stare z wersjami które można pobrać.

bez żadnego konkretnego celu jakby co, mam kabel wiec chciałem go bardziej wykorzystać niż tylko do odczytu błędów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kabel ok, a wiedza? Tam nie ma co uaktualniac. Masz dde, nic zmiana softu nie wniesie, frm, tylko go uwalisz, jbbe, nic nie zmieni, cas to juz w ogole i to by bylo na tyle. Programowanie sluzy do retrofitow, gdy cos dokladasz do auta, chcesz dopasowac do niego. Jak wszystko chodzi to w e87 nie ma co grzebac bo nie ma gdzie grzebac i tyle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pobaw sie w kodowanie. Naucz ncs expert, zmien pare ustawien, programowanie to inna liga i uzywaj tylko gdy cos powaznego zmieniasz w aucie.