Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samochód z fabryki wyjechał całkiem inny, chociaż kolor się zgadza :lol: Po zdjęciach sądzę, że sprzedawca ma dużo do ukrycia.
Opublikowano
Samochód z fabryki wyjechał całkiem inny, chociaż kolor się zgadza :lol: Po zdjęciach sądzę, że sprzedawca ma dużo do ukrycia.

no na pewno nie robił handlarz

napisz co konkretnie ma do ukrycia bo tak napisałeś jak byś wiedział a nie chciał powiedzieć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cały m-pakiet

Po co pisać takie bzdury? :duh:

VIN: WBAEV31080KL37489

Type code: EV31

Model: 325I (EUR)

E-F-R series: E46 4FL

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M54

Displacement: 2.50

Power: 141 (192 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 668 - SCHWARZ 2

Upholstery code: H9AT - STOFF JACQUARD/A

Prod.date: 2002-07-31

S167 EU4 exhaust emissions standard

S210 Dynamic stability control III

S428 Warning triangle and first aid kit

S488 Lumbar support, driver and passenger

S502 Headlight cleaning system

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S530 Air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S650 CD player

S661 Radio BMW Business (C43)

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S832 Battery in luggage compartment

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
napisz co konkretnie ma do ukrycia bo tak napisałeś jak byś wiedział a nie chciał powiedzieć
Widziałeś zdjęcia? Sprawdzałeś opis, VIN, wyposażenie? Naprawdę jest coś w tej ofercie interesującego?
Opublikowano
Dzwoniłem i pytałem. Z tyłu ma na nadkolach ma zrobione zaprawki i gaz do wyregulowania. Co do tego, że samochód wyjechał z fabryki całkiem inny to chodzi tylko o m pakiet dołożony czy coś jeszcze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po tych zdjęciach niewiele widać. Pytałeś ile oleju bierze? Weź pod uwagę, że remont tego silnika to od 5 tyś zł w górę. Zakładam, że instalacja lpg to coś więcej niż regulacja - tekst każdego sprzewdawcy gdy jest coś zrobienia. Samochód po wyjechaniu z fabryki, z ekstrasów miał: ksenony ze spryskiwaczami i w fotelach podparcie lędźwiowe. Cała reszta jest dołożona. Oczywiście to nie skreśla auta. Poproś o zdjęcia lepszej jakości, ewentualnie jak masz blisko, jedź oglądaj.
Opublikowano (edytowane)
Mówił niecały litr na 10000tys. km. Mam okolo 500km napisze, żeby wysłał zdjęcia. Dzięki za odpowiedzi. Edytowane przez vica
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niecały litr na 10000tys. km.
Gdyby to była prawda, to byłaby to wzorowa sytuacja. Ja po remoncie silnika mam właśnie takie zużycie. Nie napalaj się i poproś o lepsze zdjęcia. Pytałeś, kto i kiedy modził w aucie?
Opublikowano
Widziałeś zdjęcia? Sprawdzałeś opis, VIN, wyposażenie? Naprawdę jest coś w tej ofercie interesującego?

auto ma 18lat,bez wypadkowości nie ma co tu oczekiwać,ktoś sobie z dwóch złożył jedną,lpg pewnie do reanimacji bo jak by była sama regulacja to by wykonał ją sam

żeby ocenić czy auto w miarę kupy trzeba pojechać i dobrze obejrzeć, jak się z podoba to dobrze targować

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
auto ma 18lat,bez wypadkowości nie ma co tu oczekiwać
A gdzie to wyczytałeś?

ktoś sobie z dwóch złożył jedną,lpg pewnie do reanimacji bo jak by była sama regulacja to by wykonał ją sam
Dokładnie, dlatego ja już bym się tym samochodem przestał interesować. Tym bardziej że chłopak ma do przejechania 500 km.
Opublikowano
auto ma 18lat,bez wypadkowości nie ma co tu oczekiwać
A gdzie to wyczytałeś?

ktoś sobie z dwóch złożył jedną,lpg pewnie do reanimacji bo jak by była sama regulacja to by wykonał ją sam
Dokładnie, dlatego ja już bym się tym samochodem przestał interesować. Tym bardziej że chłopak ma do przejechania 500 km.

z daty produkcji auta

no założycielowi tematu chyba taki pasuje,dla nas może być nic nie warte a dla innych szczyt marzeń

Opublikowano
Pasuje czy nie, szukam e46 po lifcie bez gazu do 12000zł lub z gazem do 16000zł 2.5 lub 2.8, ale ciężko cos znaleźć. Wszystkie które odpowiadają i w ogłoszeniu pisze stan bardzo dobry dzwonisz, z tyłu klapa pordzewiała, maglownica do regeneracji, pompa wspomagania padła itp. Reszta to automat, mają biały środek lub 4x4.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rdza w tak wiekowym aucie to norma. To "najtańsza" z usterek. Jeżeli nie kupisz, to odezwij się do mnie. Mam 325i tyle, że kombi, w fabrycznym mpakiecie i manualną skrzynią biegów. M.in. po remoncie silnika.
Opublikowano

Jak ma dołożony mpak to musi być po szkodzie od razu? W swojej dołożyłem cały mpakiet a żadnej szkody nie miałem - dla niedowiarków trzymam wszystkie plastiki które mi po wymianie zostały (zderzaki, nadkola, tunele, progi), e46 to auto w takim wieku, że z jednej strony stare a z drugiej jeszcze nie klasyk, a "łatwość" dołożenia dodatkowych bajerów nie wpływać na postrzeganie danego egzemplarza - stan powinien byc brany pod uwagę.

a czy rdza jest taka "tania"? Już wolałbym remont silnika chyba zrobić niż walczyć rudą na połowie auta, wiem ile kosztuje konserwacja podwozia, zrobienie "wózka"...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cezary1808 czytaj ze zrozumieniem. Kto i gdzie napisał, że auto miało szkodę? Rdza jest o tyle tania, że możesz wybrać co i kiedy chcesz zrobić. Przy remoncie silnika nie ma półśrodków. Jak zdejmiesz głowicę, to wymieniasz wszystko, co jest zużyte, i co może niebawem wymagać wymiany. Samo zdjęcie i założenie czapki + uszczelka i planowanie to pokaźna kwota, a musisz to robić przy każdym razie gdy zdejmujesz głowicę.

W przypadku blach możesz posiłkować się używką lub robić "na raty".

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pasuje czy nie, szukam e46 po lifcie bez gazu do 12000zł lub z gazem do 16000zł 2.5 lub 2.8, ale ciężko cos znaleźć.

Pewnie dlatego, że 2.8 "skończyło" się w połowie 2000 roku.

Tu nie ma m-pakietu, jest tylko kilka jego elementów..brakuje podsufitki, podstopnicy, nakładek progowych oraz shadow line high gloss.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Cezary1808 czytaj ze zrozumieniem. Kto i gdzie napisał, że auto miało szkodę? Rdza jest o tyle tania, że możesz wybrać co i kiedy chcesz zrobić. Przy remoncie silnika nie ma półśrodków. Jak zdejmiesz głowicę, to wymieniasz wszystko, co jest zużyte, i co może niebawem wymagać wymiany. Samo zdjęcie i założenie czapki + uszczelka i planowanie to pokaźna kwota, a musisz to robić przy każdym razie gdy zdejmujesz głowicę.

W przypadku blach możesz posiłkować się używką lub robić "na raty".

Co do remontu silnika to racja - nie ma miejsca na półśrodki i tu 100% zgodności, co do wypadkowości to sam zwróciłeś uwagę koledze na poprzedniej stronie więc padło takie stwierdzenie :)

Co do rdzy - wiele zależy od stanu i jak mocno "się zagościła" w aucie - i docelowo jaki efekt chcemy osiągnąć czy efekt pudrowania czy stanu bardzo dobrego.

Co do samego auta - zdjęcia są takie, że widać na nich prawie nic, albo dziwne ujęcie albo ciemno lub mokro.

Bez porządnych zdjęć nie wybrałbym się jej oglądać.