Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy u was w e60/61 macie glosne zawieszenie z przodu? sprawdzilem u siebie wszystkie mozliwe luzy w zawieszeniu i jest ok, jedynie na maglownicy minimalnie jakis luz sie znajdzie. podczas jazdy nawet na niewielkich nierownosciach slychac gluche pukanie. mialem e39, e32, e34, w kazdym zawiecha byla ladnie wygluszona, a tutaj jest strasznie glosna.
Opublikowano

Mam podobne odczucia wymieniłem amortyzatory jakieś wahacze itp. robiłem regeneracje maglownicy zero luzu , a też mam odczucie że mimo tego zawieszenie jest głośne niby ładnie wybiera nierówności , ale jest takie głuche pukanie

W E klasie 211 kombi było zdecydowanie lepiej . Też jestem ciekaw czy one tak mają czy jeszcze cos jest do zrobienia , aczkolwiek diagnosta szukał i sprawdzał chyba z 15 minut i powiedział że nie ma się do czego doczepić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W sprawnym zawieszeniu nic nie puka. W e61 też coś zaczynało dziwnie dźwięczyć - odstawiłem do mautoczesci i po wymianie tulei wahaczy jest ok.

Ale diagnoza w BMW jest dość trudna, więcej doświadczenia mam z e39 - tam coś delikatnie stukało, fura trochę pływała, wymieniłem amortyzatory, pływanie się uspokoiło ale stukało trochę nadal, na przeglądzie nic nie wychodziło, na geometrii facet sprwdził, też uznał wstępnie, że ok, ale jak zapiął sprzęt zmienił zdanie, że z doświadczenia to pewnie tuleje do wymiany tym bardziej, że wahacze z produkcji samochodu były. Zakupiłem cały zestaw meyleHD - wahacze z łącznikami i mogłem sobie porównać 1:1 - jedyne co było widać to luźniejsze łączniki do piasty, ale bez luzów i popękana guma w tulejach. Uznałem, że przestrzeliłem, ale po wymianie różnica była kosmiczna. Absolutna cisza i prowadzenie jak po szynach.

Opublikowano
Prozaiczne pytanie, bo moi doagności przegapli (za to w sumie dobre końcówki wymienili). Łączniki stabilizatora sprawdzone na 100 %, bo nie każdemu chce się "pobujać" za nadwozie, a szarpak na pewno tego nie pokazuje i za osłoną słabo widać.
Opublikowano
Ja u siebie zmieniałem wczoraj tuleje na wahaczach i stukanie zniknęło. Aaaa i byłem z tym na 2 stacjach diagnostycznych i nie znaleźli problemu :D