Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Pacjent 120d 177 2008r.

Mam taki problem,że 3 raz podczas jazdy zaczynały wyskakiwać losowe błędy,skrzynia automatyczna zaczynała sama biegi zmianiać(chyba redukować,tak myslałem sobie że skoro wyskakują losowe błedy to po prostu jakis tryb serwisowy lub cos podobnego się włącza i dlatego skrzynia chce zmiejszyc predkosc ale są to tylko moje przypuszczenia,może komus pomogą rozwiazac problem),nagrzewnica zaczynała się wyłączać i za każdym razem wydostawał się z niej dziwny zapach takiej jakby spalenizny.Po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko nagle znika,zapach od razu znika i wszystko działa.Na początku myslalem że to zwarcie bo pierwszy raz zdarzyło się to przy deszczu ale ostatni przypadek był w słoneczy dzień więc to raczej odpada.1 raz gdy to się zdarzyło trwało aż się nie zatrzymałem(okolo 5 min) co jakis czas tak się robiło.2 raz dosłownie przez sekunde to się stało i już było wszystko ok.3 akcja była najgróbsza poniewaz nawet jak się zatrzymałem zgasilem auto,odpalilem spowrotem to błedy znikly ale doslownie na chwilke i drugi raz to mi się stało.Po kolejnym "resecie" dojechałem już do domu.Pod maske po kazdej akcji zaglądałem ale nic nie widziałem niepokojącego.

Dodam jeszcze że płyn chłodniczy ucieka mi dosyć szybko ale tylko podczas jazdy albo po rozgrzaniu tego jeszcze nie wiem bo auto pozostawione na noc w garazu nie zostawia plam.Płyn nie ucieka na 99% silnikiem bo widzę ulane miejsca w innym miejscu poziom oleju również się nie zmienia i pod korkiem nie ma zadnej"smietany" ale to nie jest główny problem jaki chce rozwiązac tylko informuje jakby cos to zmieniało w pierwotnym problemie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij ista i wklej błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.