Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od pewnego czasu zastanawiam się czy istnieje możliwość zakodowania innego kluczyka do mojego F30.

Sytuacja wygląda następująco, zgubiłem jeden kluczyk, został mi drugi, na allegro widzę że można kupić oryginalny kluczyk od F30 (nie wykluczam że jest teraz tam ten mój zgubiony :D )

i czy istnieje możliwość synchronizacji jednego kluczyka (stary) z drugim (nowy) ?

Wiem że najprościej podjechać do ASO, 1200 zl i mam nowy kluczyk. Czy istnieje inna możliwość ?

Opublikowano

ok, a czy możesz trochę rozwinąć myśl ?

Podejrzewam że do tego jest potrzebne dedykowane urządzenie i oprogramowanie.

Ale moje pytanie brzmiało, czy można synchronizować inny kluczyć (org, np z allegro) z moim samochodem ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1200 zl i mam nowy kluczyk.

Przestań bajki opowiadać. 1200zl w aso nigdy nie kosztowal pilot. Jeśli zmieniony byl immobilizer, klucz pod VIN z Niemiec nigdy nie będzie działać w takim aucie.

Miałem sytuację z samochodami i motocyklami, kiedy właściciele powiedzieli, że jestem po :!: bano-drogi, zostały zamówione klucze w aso , jeden do F30 za 1500 brutto + dokodowanie 150zl, do motora 1200GS 2018 - pilot 800zl. Więc powiem ci w tych dwóch przypadkach właściciele wpadli na minę. Wiesz dlaczego ? Bo w F30 byl kiedys zmieniony FEM immo, a w motocyklu - stacyjka keyless. Wyobrażasz sobie ich twarze ? ASO mowie - prosze Pana , to nie jest nasza wina, jedynie mozemy zaproponowac Panu kupić jeszcze immo FEM (1500-2800zl), w przypadku motora - stacyjke keyless - 1800zl. :norty:

Większość idiotów myśli, że faceci tacy jak ja lub ktoś inny kto jest w temacie BMW, opowiadają bajki przez telefon. No, no. Po prostu miło wiedzieć, jak to się może stać. Zaślepiony słowem "TANIO" właściciel BMW nigdy tego nie zrozumie, bo to sa żebracy na BMW.

Normalna cena za pilot na rynku 1000-1200zl, 2-3 godziny czasu na spokojnie i masz pilot.

Opublikowano
tak też myślałem - polska życzliwość.

Nie Polska życzliwość tylko to nie jest takie łatwe i TANIE dorobić kluczyk. Słuchaj się kolegi wyżej jeżeli faktycznie będziesz chciał dorobić sobie drugi.

b72b536e244610f0med.jpg
Opublikowano

Do grzebanych aut kupujesz pilot u magika a do normalnych w salonie.

Im większe miasto tym pilot jest tańszy bo i magików więcej.

Powoli się zaciera różnica w cenie usługi pomiędzy aso a drogim magikiem.

Dla mnie 100-200 zł taniej to zbyt mała różnica by się szarpać z magikami i znosić ich humory.

Stawiam ostatnio na aso.

MADE IN PRL
Opublikowano
tak też myślałem - polska życzliwość.
b72b536e244610f0med.jpg