Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem posiadaczem 320iA z 2018r do tej pory ma przejechane 24tkm. Slyszalem rozne opinie na temat wymiany oleju. Auto jest oczywiscie na gwarancji i przy 30tkm jest pierwszy serwis ale duzo osob mowilo zeby robic olej czesciej jak 30tkm. W ASO mi powiedzeli ze jak bede chcial zrobic szybciej wymiane to BMW moze sie pytac dlaczego chce juz wymienic. Oczywiscie jak zrobie olej poza ASo to moze gwarancja poleciec.

Wiec tutaj potrzebuje waszego doswiadczenia w czestotliwosci wymiany oleju. :mad2: :D

Szukalem podobnych watkow ale przewaznie sa w temacie Diesla.

Dzieki z gory i pozdrawiam!

Opublikowano

Żadnej gwarancji nie stracisz - z niby dlaczego. Ważne żeby przy tej wymianie oleju poza ASO nie restartować wskazania wymiany na kompie - bo zacznie od nowa Ci liczyć wymiane do 30000.

Wymieniaj sobie olej poza ASO z zastosowaniem ori filtra oleju BMW - to nic nie będa gadać.

Wymiana moim zdaniem powinna być wg takiego scenariusza:

- pierwsza po 2 tys.

- kolejne co 12-15 tys. (a wiec wg wskazania w ramach BSI jeździsz do ASO co 24-27 tys - często to mniej więcej tak wychodzi a nie co 30 tys. Dodatkowo poza ASO w połowie wskazań wymieniasz sam).

Nie ważne czy disel czy benzyna.

Opublikowano

Kupilem samochod jak mial 19tkm nalatane wiec nie wiem czy na poczatku byl olej robiony. Ale juz 24tkm wiec bedzie trzeba ogarnac w najblizszym czasie.

A jak wyglada sytuacja z olejem w skrzynie biegow?? Z jaka czestotliwoscia to robic??

Dzieki za odpowiedz! Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

Jestem posiadaczem 320iA z 2018r do tej pory ma przejechane 24tkm. Slyszalem rozne opinie na temat wymiany oleju. Auto jest oczywiscie na gwarancji i przy 30tkm jest pierwszy serwis ale duzo osob mowilo zeby robic olej czesciej jak 30tkm. W ASO mi powiedzeli ze jak bede chcial zrobic szybciej wymiane to BMW moze sie pytac dlaczego chce juz wymienic. Oczywiscie jak zrobie olej poza ASo to moze gwarancja poleciec.

Wiec tutaj potrzebuje waszego doswiadczenia w czestotliwosci wymiany oleju. :mad2: :D

Szukalem podobnych watkow ale przewaznie sa w temacie Diesla.

Dzieki z gory i pozdrawiam!

:mrgreen: :mad2:

Hahaha

Mam 34k auto od nowości olej zmieniałem 4 razy, za 3k k. Duży serwis w ramach pakietu bsi, aaaa mam porobione kilka rzeczy i jakoś z gwarancją nie mam problemu...

male-bmw-2.png