Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, sprawa wygląda następująco. Oddałem samochód do mechanika, ciekł olej. Diagnoza-brakuje śrub w pokrywie zaworów. Abstrahując od tego że naprawa trwała blisko miesiąc, majster stwierdził po drodze że urwał wtryskiwacz. Myślę ok, zdarza się. W następnym tygodniu urwał niby drugi. Tu zapaliła się lampka, odkrecal po jednym wtrysku co tydzień? Dzisiaj zadzwonił auto do odbioru. Zajezdzam, proszę o jakieś potwierdzenie urwanych wtryskiwaczy za które dołożył do ceny 550zł. Odpowiedź następującą: ja ich nie urwalem tylko po wyjęciu i włożeniu się rozregulowaly i te 550 to za regulację. Ok już te zmienianie zdania co do problemu z wtryskami zostawiam na bok. Jeśli wyjal wtrysk, następnie włożył każdy na swoje miejsce, jest możliwość ze trzeba było je regulować ? Czy nabijanie w butelke?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem to wtryski można albo zregenerować, albo wymienić. Regulować to można mapę. A ogólnie to niecierpię mechaników co "dojrzewają" tygodniami samochody na placu - jak ktoś kto grafiku pracy nie potrafi ogarnąć bierze się za mechanikę...
Opublikowano

Oczywiście ,że wtryskiwacze się ustawia (reguluje).Pod cewką masz odpowiednią podkładkę.A moment dokręcenia cewki również ma wpływ na dawkę.

Jeśli mechanik do wyciągnięcia wtrysków (które nie chciały wyjść z gniazda)musiał wykręcić cewki,bo była potrzeba zamontowania ściągacza "bezwładnościowego",to po takiej czynności powinno się wtryski regulować,sprawdzić na stole

Opublikowano
Jeśli zamienil je miejscami to dla mnie jest to niekompetencja człowieka który się za to bierze. Natomiast jeśli byłyby to podkładki to czy koszt robocizny jest ok?
Opublikowano

Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem,bo nie chodzi tu o podkładki pod wtrysk te miedziane.

Regulacja wtrysku to jest to co opisałem i nie robi tego mechanik.