Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam F10 (2012rok) z nawigacją Professional.

Wczytałem nowe mapy 2020 i nawet jest ok. Na niektórych drogach nie jest dobrze w porównaniu np. do Google Maps. Najbardziej brakuje aktualnej sytuacji na drodze - korki.

VIN DX13274.

Mam w CIC-u możliwość włączenia ruchu ale to nie działa. Pojawia się komunikat że nie mam aktywnej transmisji danych itp. Robi się szara mapa, ale nic na niej nie ma, a telefon nie przesyła danych.

Telefon przez bluetooth[zestaw głośnomowiący] (gdy włączona jest transmisja danych) rozłącza się podczas połączenia bardzo często z charakterystycznym piskiem. Jak nie mam aktywnych danych działa ok.

Wykonywałem update przez USB w podłokietniku (UPD01008) jednak nie przyniosło to nic nowego ;))

Czy da się włączyć przez kodowanie w tym CIC-u live traffic albo BMW appsy? Czytałem kiedyś że muszę kupić kod FSC. Czy zmieniło się coś może?

Ewentualnie czy dobrym pomysłem jest zmiana urządzenia na NBT?

Pozdrawiam

--

gv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bmw już dawno zrezygnowało z połączenia comboxa z serwerami.Nic nie zrobisz,a jakbyś chciał nbt włożyć,to musisz też w tcb doposażyć.Moim zdaniem nie warto.Lepiej od razu evo z carplay,wtedy masz google maps na monitorze z aktualnymi korkami itp.Działa bardzo dobrze,mam u siebie i jestem zadowolony,tylko trzeba sporo $$$ zainwestować.
Opublikowano

Dzięki Ci bardzo za kierunek w zmianach!!

Grzegorz

--

gv