Skocz do zawartości

Zmiana wyswietlania trybu D na zegarach.Skrzynia aut e92

jazdaprzemo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Mam takie pytanko po zmianie softu skrzynu aut. Mam teraz przy D zmiane biegow pokazuje po prostu D1.D2 itd. Czy mozna to jakos przeprogramowac zeby pokazywala tylko D bez biegow czy to juz problem softu skrzyni i nie da rady tego zmienic.Skrzynia chodzi jak DSG teraz az banan sie robi duzo szybciej od ori. ale denerwuje mnie to jak co chwilke pokazuje na jakim biegu jade .Na S i lopatkach to nie przeszkadza ale na D denerwuje da sie to jakos wyprogramowac .Pozdrawiam .E92 330i skrzynia GA6HP19Z .Dzieki za podowiedzi.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj

• Zasłużeni forumowicze

Kuj0n i jak to lata??

Dalej jest te dziwne włączanie lock upa na 3 biegu? Może byś nagrał jakieś video? :)

Pozdrawiam

Lata to tak, że nie żałuję wydanej kasy. Wczoraj odebrałem samochód po wymianie oleju w skrzyni i tłoczków w mechatronice i przeciąganie 3ciego biegu chyba nie występuje (w sensie, ze lockup lepiej spina). Na razie nie jestem w stanie ocenić czy do końca wyeliminowało wszystkie bolączki skrzyni. Wartości adaptacji na sprzęgłach były od -150 do 300mbar a po wymianie tłoczków po 100km ciśnienia są od -20 do 50mbar.

Tak jak napisał kolega wyżej generalnie jest wrażenie, że jedziesz autkiem z DSG (mam porównanie do Passata).

W xhp (przynajmniej dla 6hp19) można wybrać soft z wyświetlaniem biegu D1, D2.. D6 albo bez tego ale znika też wtedy wyświetlanie biegu w DS.

spacer.png

Kuj0n i jak to lata??

Dalej jest te dziwne włączanie lock upa na 3 biegu? Może byś nagrał jakieś video? :)

Pozdrawiam

Lata to tak, że nie żałuję wydanej kasy. Wczoraj odebrałem samochód po wymianie oleju w skrzyni i tłoczków w mechatronice i przeciąganie 3ciego biegu chyba nie występuje. Na razie nie jestem w stanie ocenić czy do końca wyeliminowało wszystkie bolączki skrzyni. Wartości adaptacji na sprzęgłach były od -150 do 300mbar a po wymianie tłoczków po 100km max cisnienie do 50mbar.

Tak jak napisał kolega wyżej generalnie jest wrażenie, że jedziesz autkiem z DSG (mam porównanie do Passata).

W xhp (przynajmniej dla 6hp19) można wybrać soft z wyświetlaniem biegu D1, D2.. D6 albo bez tego ale znika też wtedy wyświetlanie biegu w DS.

Super, ja też zabieram się do wymiany własnie, oleju, tłoczków itp, i będę chciał się pokusić o xhp :) U mnie wartości są do 200 mbar max.

Daj się namówić i nagraj ja kto śmiga :)

Mam nadzieje że ten dziwny lock up przejdzie, daj znać, bo u mnie to samo jest :(

Pozdrawiam

Witam wiec tak,wszystko zaczelo sie od podniesienia mocy i zrobil sie problem poniewaz ori skrzynia ma limity i nie puszcza pelnej mocy na kola do 4 biegu i wychodziily dziwne pomiary od 262 do 278 ps.Pozniej ktos wpadl na pomysl ze moze to ograniczac skrzynia i na 5 biegu wyszlo 292 ps.Poniewaz nie bylo mozliwosci wgrania odrazu softu tak zostalo.Auto to e92 n53b30a ori 272ps.Pierwszy soft byl alpiny 7603535 tak dla testow limitow prosta sprawa z wgraniem wystarczy wybrac skrzynie i poszukac tego nr7603535 to jest soft do aut benzynowych disle maja inne numery trwa okolo 10 min Limity znikly od 3 biegu czyli pelna moc .Bardzo fajnie skrzynia pracuje ale to nie bylo to.Wiec zrobila sie okazja bo auto idzie do paru przerobek i strojenia wiec udalo sie zakupic w dobrej cenie pakiet xhp i jest to stega 2 i banan jest niesamowity i odczucie na S limit tylko do 2 biegu ale to dobrze bo nie da sie jezdzic normalnie no chyba ze palac gume.Co do softu alpiny tez nie jest zly ale xhp dziala plynniej i szybciej acz kolwiek jesli mial bym wydac 300e za to pozostal bym przy alpinie choc soft nie byl przewidziany do mojego silnika akurat.Jesli ktos ma ochote jesli chodzi o soft alpiny moge porobic fotki i opis a jak ktos ma czas moze wrzucic to jako porade jak samemu to zrobic.Jak bede mial chwilke czasu zrobie filmik pojade gdzies na autobane i nagram .Co do wyswietlania trybu biegow na D pododno mozna to wylaczyc trzeba tylko wiedziec gdzie zrobic fistaszka przy przekodowaniu .A soft bez tych dodatkowych wyswietlan jest ale inny i skrzynia inaczej pracuje jutro bede sie widzial z facetem co mi sprzedawal xhp pakiet to zapytam czy mozna cos z tym zroibic.Ale dzieki za podpowiedzi.Smieje sie teraz ze z BMW robie passata lub golfa ale naprawde skrzynia teraz chodzi .Ciekawe jak dlugo ale czego sie nie robi dla usmiechu.Tak przy okazij bo mialem robic wymiane oleju i filtra skrzyni u kogos ale okazalo sie to niezbyt skomplikowane i zrobie sam jaki idzie ori olej i jakiego producenta bo fitlr wiadomo z pokrywa itp czy moze lepiej sprawdzic na stronie producenta ZHP co dedykuja?

Dzieki za info dzisiaj sprawdzalem i faktycznie zaleje to co rekomeduje zf patrzylem u nich na stronie pokrywa z filtrem sruby i 6 lt oleju caly zestaw 170 e nie jest zle zamowie i po temacie bedzie .Co do poslizgow ja mam ale tylnich kol obojetnie od pogody .Pozdrawiam

Dzieki za info dzisiaj sprawdzalem i faktycznie zaleje to co rekomeduje zf patrzylem u nich na stronie pokrywa z filtrem sruby i 6 lt oleju caly zestaw 170 e nie jest zle zamowie i po temacie bedzie .Co do poslizgow ja mam ale tylnich kol obojetnie od pogody .Pozdrawiam

Chodziło mi o konwerter :cry2:

Można prosić o kontakt do gościa co Ci sprzedawał xhp? Myślałem, że można te stage kupić tylko przez ich apke. Ile trwało wgrywanie xhp? Podpinałeś aku pod prostownik, czy wgrywałeś bez?

Wejdź na ich stronę, masz tam mapę i gdzie można kupić.... jest ich dużo w Polsce. A do tego masz wszystko napisane co i jak z wgraniem. Więcej czytać mniej zapytań...

Piotr Lulin czytaj dokladnie//.Co do poslizgow ja mam ale tylnich kol obojetnie od pogody// i mi nie chodzi o konwerter :nienie: :mad2: .Co do xhp to kolega otwiera warsztat tuningowy i tak naprawde to po znajomosci bo podpisuja z nimi umowe .A najlepiej jesli nie za bardzo wiesz jak sobie poradzic to sprawdzasz na stronie xhp gdzie masz najblizej do przedstawiciela albo sam kupujesz i wgrywasz .Byl podpiety drugi aku na kablach ale tylko dla bezpieczenstwa bo nie zalecaja prostownikow tylko drugie aku bynajmniej tu gdzie bylem ..