Skocz do zawartości

Jak dlugo czekaliscie na odbior?

estor

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, Semtex93 napisał(a):

Dla mnie XM to po prostu body kit dla X5/X6, i to taki raczej mało udany. Wystarczy usiąść w środku i jeżeli ktoś ma X5/X6 lub zna te auta, to natychmiast wyczuje, ze umiejscowienie wszystkich przelacznikow, w zasadzie cały hardware to jest dokładnie to samo i w tym samym miejscu co w X5/X6. Jedynie jest to otoczone innym kształtem plastiku. Nie lubie takich przebierancow i cennika x 1,5 czy x 2 w stosunku do "dawcy". Auto totalnie niewarte swojej ceny.

Nie zgodze sie. Xm jest na bazie x7 i to czuc w wielkosci.

15 godzin temu, Marchall napisał(a):

Moze doradzicie Panowie, obiecnie smigam 40d pre-LCI. Zastanawiam sie w co wejsc:

- dalej X5 i dalej 40d lub 60i (tu mam rabat 22%)

- gle 450d lub amg 53 (tu mam rabat 15%)

jezdze juz x5 kolejna generacje i juz mnie nudzi wyglad/wnetrze, mimo ze super auto. Troche nie chce wsiadac do tego samego wnetrza w po lifcie co jezdze teraz… kurde moze pomozecie. Chociaz jak to forum bmw to troche bedzie nieobiektywnie:). Najgorszy argmument ze 3.0 vs 4.4 po rabatach to podobnie, ale w środku to x5 juz mnie nuży po tylu latach…

Jak celujesz w 60i to bierz najdłuższy okres gwarancyjny. Auto odebrane w sierpniu, dotarte zgodnie ze sztuką i przy 3000km przebiegu laweta. Silnik rzucał się jak galaretka auto nie jedzie, póki co zdalna diagnoza wypadanie zapłonu w cylindrach 

IMG_0300.jpeg

Edytowane przez bartek33
  • Przykro mi 2

3 godziny temu, Michael1916 napisał(a):

Poczekałbym az wyjdzie na rynek cos co bez watpliwosci bym chciał miec. Sam czekam jezdzac M50d bo na co niby miałbym teraz to zamienić?

Też to rozważam czy po wykupie nie pojezdzic ze 2 lata bo w sumie gle i x5 to juz stare budy

• Zasłużeni forumowicze

No stare. Ponad 6 lat w produkcji. W sumie ten system ID7 jest wygodniejszy w użyciu od nowego ID8,5 i da sie wyłaczyc start/stop i nie trzeba sie męczyc z alarmen po przekroczeniu predkosci. Poza tym dostep komfortowy w tylnych drzwiach a po lifcie tylko z przodu. Ja na LCI nie zamieniam a GLE nie chce.

• Zasłużeni forumowicze

Ja przewidziałem to ze przyjdzie mi długo użytkowac X5 i od poczatku zmieniałem olej co 8-10k i robiłem wszelkie mozliwe serwisy ( olej w dyfrach, VTG, skrzyni) wiec raczej mam fure przygotowana na nastepne lata. Do tego na gwarancji wymieniono mi po 4 latach całe przednie zawieszenie i zespół małych turbin!

Nie sprzedam Ci jednak samochodu😉

18 godzin temu, bartek33 napisał(a):

Jak celujesz w 60i to bierz najdłuższy okres gwarancyjny. Auto odebrane w sierpniu, dotarte zgodnie ze sztuką i przy 3000km przebiegu laweta. Silnik rzucał się jak galaretka auto nie jedzie, póki co zdalna diagnoza wypadanie zapłonu w cylindrach 

Raczej wyjątek niż reguła bo to pierwszy przypadek awarii w tym silniku o jakim słyszę. Niemniej jednak wkurza niesamowicie jak nowe auto za pół bani psuje się na drodze. Zaufanie do marki spada drastycznie i ciężko jest je odbudować. 

1 godzinę temu, _holek napisał(a):

Raczej wyjątek niż reguła bo to pierwszy przypadek awarii w tym silniku o jakim słyszę. Niemniej jednak wkurza niesamowicie jak nowe auto za pół bani psuje się na drodze. Zaufanie do marki spada drastycznie i ciężko jest je odbudować. 

Jeśli któreś X5M Comp się rozleci to pewnie pierwsze będzie moje i dam Wam znać do jakiego przebiegu jest bezpiecznie 😂. Aktualnie 130.000km bez żadnych problemów silnikowych tfu tfu. Tylko u mnie silnik S63 a nie S68.

Edytowane przez BigCactus

W dniu 10.09.2024 o 15:46, Godlike napisał(a):

U mnie też... dzień po Twojej 😉 wg sprzedawcy odbiór za 7-8 tyg 😞

p.s. zamówienie z początku Maja

image.png.f94ba399b29e5e02173943cea648726e.png

U nas 50e podobnie zamówione nawet data produkcji ta sama. Podobno odbiór do końca miesiąca. Z ciekawości w jakim salonie zamawiałeś? Bo widziałem inny post, że auto powinno być dzisiaj w salonie?

6ff0d43911e3.jpg

2 godziny temu, PatrykK napisał(a):

U nas 50e podobnie zamówione nawet data produkcji ta sama. Podobno odbiór do końca miesiąca. Z ciekawości w jakim salonie zamawiałeś? Bo widziałem inny post, że auto powinno być dzisiaj w salonie?

Bawaria Motors Janki

42 minuty temu, IronSzn napisał(a):

Dzisiaj auto zjechało na plac do dilera. Teraz tylko formalności leasingowo rejestracyjne i odbieram

u mnie to samo... jadę obejrzeć 😉

2 godziny temu, Godlike napisał(a):

Bawaria Motors Janki

u mnie to samo... jadę obejrzeć 😉

2 godziny temu, IronSzn napisał(a):

Dzisiaj auto zjechało na plac do dilera. Teraz tylko formalności leasingowo rejestracyjne i odbieram

Ajj, lubie ten dreszczyk emocji… Gdzie można podjechać? tez bym sobie popatrzył 😂

Spokojnie... moja jest, ale okazuje się, że dopiero w Mszczonowie. W salonie dopiero jutro/pojutrze. W leasingu też jakieś zamieszanie z ubezpieczeniem, więc na weekend jednak chyba zaplanuje rower w górach, żeby czas szybciej zleciał 😉

btw. jakie gratisy udało Wam się wyciągnąć dodatkowo poza zimowymi dywanikami? Mata do bagażnika? Kamera car eye? rabat na koła zimowe? 

Edytowane przez Godlike

9 godzin temu, Godlike napisał(a):

btw. jakie gratisy udało Wam się wyciągnąć dodatkowo poza zimowymi dywanikami? Mata do bagażnika? Kamera car eye? rabat na koła zimowe?

Oprócz dywaników, zmiana grilla ze srebrnego na czarny. Ale ja brałem stockowe.

• Lubię to 1