Skocz do zawartości

Jak dlugo czekaliscie na odbior?

estor

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A jeśli wziąłbyś bez ich leasingu, to jaki rabat byłby możliwy? 115% dla mnie brzmi dużo, wiem, że tak teraz to wygląda, ale trzeba powiedzieć obiektywnie, że to wysoko. Ciekawe, bo ludzie dostawali chyba np. 103% może z trochę mniejszymi rabatami. Zawsze możesz też na zewnętrzny leasing popatrzeć, dlatego pytam o sam rabat.

2 minuty temu, kenhor napisał(a):

A jeśli wziąłbyś bez ich leasingu, to jaki rabat byłby możliwy? 115% dla mnie brzmi dużo, wiem, że tak teraz to wygląda, ale trzeba powiedzieć obiektywnie, że to wysoko. Ciekawe, bo ludzie dostawali chyba np. 103% może z trochę mniejszymi rabatami. Zawsze możesz też na zewnętrzny leasing popatrzeć, dlatego pytam o sam rabat.

Promocyjny leasing jest/był dostępny przy konkretnych warunkach (wysoka wpłata, 2-3 lata, niski wykup). Przy wykupie 40% raczej nie do zrobienia. 

22% brzmi spoko. Tak jak koledzy wyżej - pytanie czy czy to dealer czy broker, czy rabat jest warunkowany czy nie. 22% od brokera to pewnie 1% marży na rabacie (obecnie chyba dają 23%) i pewnie kilka procent w samym leasingu.

4 godziny temu, buster12 napisał(a):

Promocyjny leasing jest/był dostępny przy konkretnych warunkach (wysoka wpłata, 2-3 lata, niski wykup). Przy wykupie 40% raczej nie do zrobienia. 

22% brzmi spoko. Tak jak koledzy wyżej - pytanie czy czy to dealer czy broker, czy rabat jest warunkowany czy nie. 22% od brokera to pewnie 1% marży na rabacie (obecnie chyba dają 23%) i pewnie kilka procent w samym leasingu.

Dokladnie, promo było, ale tylko na warunki "bezpieczne" dla nich, czyli przede wszystkim ogromna wpłata własna.

31 minut temu, Marchall napisał(a):

Diler (nie broker), rabat bezwarunkowy, finansowanie moge wziac gdzie chce. Przy takim harmonogramie co napisalem powyzej to najtansze finanasowanie jakie znalazlem to wlasnie 115% (pekao). Finansowanie z bmw to chcą 120+%🤦🏻‍♂️

Odezwij się na pw, mam pewną magiczke od dobrych leasingów 😉

Nawet ze wsparciem 22% to uklady i ukladziki lub tak jak mowisz auto ze stocku ktore juz dlugo stoi i jest w nietypowym konfigu.

realnie nadal jest 10-16% - zalezne od silnika, wyposazenia, czy jest jakies promo leasing etc. I nie mowie o brockerach, bo tam ludzie widza tylko oczka , a nie realny koszt .

niestety dopoki nie zobacze oferty i finalnej transakcji to moglbym napisac ze dostalem 30%.

Edytowane przez Big_daddy

13 godzin temu, Big_daddy napisał(a):

Nawet ze wsparciem 22% to uklady i ukladziki lub tak jak mowisz auto ze stocku ktore juz dlugo stoi i jest w nietypowym konfigu.

realnie nadal jest 10-16% - zalezne od silnika, wyposazenia, czy jest jakies promo leasing etc. I nie mowie o brockerach, bo tam ludzie widza tylko oczka , a nie realny koszt .

niestety dopoki nie zobacze oferty i finalnej transakcji to moglbym napisac ze dostalem 30%.

Co jest nie tak z brokerami, z ciekawosci? Jezeli od brokera masz informacje:
- czy odbior auta jest z salonu marki
- jaka jest finalna cena zakupu samego auta
- ile dokładnie wynosi jego prowizja
- czy wymusza na Tobie wziecie ubezpieczenie przez swojego agenta
- czy wymusza na Tobie wziecie leasingu przez swojego agenta
to chyba masz komplet danych? Zakladajac pomyslny scenariusz, tzn.:
- odbiór jest w salonie marki
- cena auta jest super
- jego prowizja jest znośna
- masz dowolnosc ubezpieczenia
- masz dowolnosc leasingu
to gdzie są problemy "realnego kosztu", o ktorych napisales?

Edytowane przez Semtex93

8 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Co jest nie tak z brokerami, z ciekawosci? Jezeli od brokera masz informacje:
- czy odbior auta jest z salonu marki
- jaka jest finalna cena zakupu samego auta
- ile dokładnie wynosi jego prowizja
- czy wymusza na Tobie wziecie ubezpieczenie przez swojego agenta
- czy wymusza na Tobie wziecie leasingu przez swojego agenta
to chyba masz komplet danych? Zakladajac pomyslny scenariusz, tzn.:
- odbiór jest w salonie marki
- cena auta jest super
- jego prowizja jest znośna
- masz dowolnosc ubezpieczenia
- masz dowolnosc leasingu
to gdzie są problemy "realnego kosztu", o ktorych napisales?

Ja mam zle doswiadczenia - kilka lat temu nie moglem wziasc promo leasingu i promo ubezpieczenia w Mercu..efekt byl taki ze realny rabat mnie wyniosl kolo 10%, gdzie od dealara dostawala 11-13%,a broker dawal wtedy 18 czy 19%..ale leasing mimo kombinowana wyszedl sredni, a ubezpieczenie pelne zamiast 1 pln..

Moze doradzicie Panowie, obiecnie smigam 40d pre-LCI. Zastanawiam sie w co wejsc:

- dalej X5 i dalej 40d lub 60i (tu mam rabat 22%)

- gle 450d lub amg 53 (tu mam rabat 15%)

jezdze juz x5 kolejna generacje i juz mnie nudzi wyglad/wnetrze, mimo ze super auto. Troche nie chce wsiadac do tego samego wnetrza w po lifcie co jezdze teraz… kurde moze pomozecie. Chociaz jak to forum bmw to troche bedzie nieobiektywnie:). Najgorszy argmument ze 3.0 vs 4.4 po rabatach to podobnie, ale w środku to x5 juz mnie nuży po tylu latach…

Dla mnie XM to po prostu body kit dla X5/X6, i to taki raczej mało udany. Wystarczy usiąść w środku i jeżeli ktoś ma X5/X6 lub zna te auta, to natychmiast wyczuje, ze umiejscowienie wszystkich przelacznikow, w zasadzie cały hardware to jest dokładnie to samo i w tym samym miejscu co w X5/X6. Jedynie jest to otoczone innym kształtem plastiku. Nie lubie takich przebierancow i cennika x 1,5 czy x 2 w stosunku do "dawcy". Auto totalnie niewarte swojej ceny.

Edytowane przez Semtex93

• Zasłużeni forumowicze
14 godzin temu, Marchall napisał(a):

Moze doradzicie Panowie, obiecnie smigam 40d pre-LCI. Zastanawiam sie w co wejsc:

- dalej X5 i dalej 40d lub 60i (tu mam rabat 22%)

- gle 450d lub amg 53 (tu mam rabat 15%)

jezdze juz x5 kolejna generacje i juz mnie nudzi wyglad/wnetrze, mimo ze super auto. Troche nie chce wsiadac do tego samego wnetrza w po lifcie co jezdze teraz… kurde moze pomozecie. Chociaz jak to forum bmw to troche bedzie nieobiektywnie:). Najgorszy argmument ze 3.0 vs 4.4 po rabatach to podobnie, ale w środku to x5 juz mnie nuży po tylu latach…

Poczekałbym az wyjdzie na rynek cos co bez watpliwosci bym chciał miec. Sam czekam jezdzac M50d bo na co niby miałbym teraz to zamienić?