Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od pewnego czasu zmagam się z dziwnym piszczeniem w przednim kole które nie występują ciągle. Przy różnych prędkościach. Rozebralem zacisk, jarzmo wszystko wyczyszczone nasmarowane i dalej pisk występuje. Moje pytanie brzmi czy jest możliwość że pada łożysko w kole i występują tego typu dźwięki. Dziękuję za każdą radę. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam od pewnego czasu zmagam się z dziwnym piszczeniem w przednim kole które nie występują ciągle. Przy różnych prędkościach. Rozebralem zacisk, jarzmo wszystko wyczyszczone nasmarowane i dalej pisk występuje. Moje pytanie brzmi czy jest możliwość że pada łożysko w kole i występują tego typu dźwięki. Dziękuję za każdą radę. Pozdrawiam

A jakiś kamyk między tarczą kotwiczną a tarczą hamulcową?

Chociaż jak rozbierałeś to pewnie byś widział.

Opublikowano
Witam rozbieralem wszystko także kamyk odpada .Zastanawia mnie trochę dziwna praca łożyska. Jak kręcę na sucho to delikatnie szumi. Ale nie jestem pewny . Muszę zobaczyć z drugiej strony jak zachowuje się łożysko czy też lekko szumi. Pozdrawiam
Opublikowano
Nikt z kolegów nie spotkał się z takim problemem.Panowie a osłona tarczy hamulcowej mogła by dawać takie objawy? . Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt z kolegów nie spotkał się z takim problemem.Panowie a osłona tarczy hamulcowej mogła by dawać takie objawy? . Pozdrawiam

No może wydawać róźne dźwięki.