Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jest bardzo fajna ładowarka indukcyjna BMW przeznaczona jako zamiennik adaptera snap-in, przy pomocy nożyka można ją bardzo łatwo adaptować do schowka w BMW F11/F10.

Całość instalacji zajmuje około godziny i wygląda na firmową instalację, zyskujemy ładowanie indukcyjne w schowku i wzmocnienie sygnału telefonu oraz jeden dodatkowy wolny port USB do zamontowania jeśli ktoś chce, ja zrezygnowałem z tego póki co ale myślę, że znajdę dla niego miejsce.

Pod tym linkiem są zdjęcia z mojej instalacji oraz instrukcja krop po kroku co trzeba wykonać - nie mojego autorstwa, ale sprawdzona bo według niej działałem:

https://www.f10-forum.de/index.php?thread/6594-einbauanleitung-f11-wireless-charging-84102449887/&postID=137457#post137457

przepraszam, zdjęcia są widoczne dopiero po rejestracji, szkoda, że tutaj nie mogę bezpośrednio wrzucić

moje wykonanie wygląda tak, nic się nie ryla, trzymaja go firmowe zatrzaski jest super, cięcia dokonuje się jedynie w miejscach, które zakrywa sam adapter po instalacji więc nie widać, żadnej ingerencji:

Q2oDnb.jpg

3tXaee.jpg

Polecam

Edytowane przez GEORGEZIP
Opublikowano
Mam taka sama, kupiłem ja w serwisie 799zl. U mnie bez wycinania zamontowanie 15 min ale to Bmw f06 :)

Mam iphona 11pro ale pewnie jakiś większy smasung mógłby buc problem z położeniem go tam...

wszystko się zgadza niestety ona w serwisie nie jest oferowana dla modeli F10 i F11, właśnie dlatego, że ten niebieski świecący pypeć wystaje o 3,4 mm i nie zamkniesz schowka, ja kupiłem swoją używkę za 350 zł, jest teraz też za 240 dostępna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
można ją bardzo łatwo adoptować do schowka

Chyba adaptować....

Adoptować można dziecko.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszedłem wczoraj na allegro, znalazłem, ale mówie nie będę do gośćia o 7 rano dzwonić.

Zadzwoniłem o 10 - nie aktualne, aukcja zakończona.

Fuck ;)

Opublikowano

Dla majsterkującego to raczej mały problem aby w zwykły uchwyt na telefon wrzucic indukcję. Kupić jakąś porządną cewkę indukcyjną (jakiegoś firmowego standa do ładowania indukcyjnego z opcją fast charge i wyłuskać z tego cewkę z elektroniką) i wmontować to w uchwyt zwykły. Koszty pewnie wyjdą dużo mniejsze.

Pzdr.