Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto znów dostało głupawki pali już na potęgę, teraz poniżej 10 w trasie już ciężko zejść, przy delikatnym poruszeniu nogi na gazie ekonomizer leci na 12-16 litrów, przy bucie leci natychmiast do końca. Próbowałem dziś zrobić aktualizację sterownika DDE, jednak sprawdziłem wszystkie bazy SP Daten jakie dało się znaleźć i nigdzie nie ma softu do mojego sterownika 7795871. Otwierałem również pliki w notatniku i sprawdzałem czy ten numer nie był zamienny z innym, jednak wszystko na nic. Aktualizację softu chwilowo odpuszczam, znów pojawiają się błędy

4501 (0401) Sterowanie recyrkulacją spalin (zbyt mała przepustowość)

4191(1252) Siłownik ciśnienia doładowania,

3F57 (1272) Sterownik siłownika ciśnienia doładowania

Od kiedy kupiłem auto wydaje mi się że hamulec jest lekko zbyt twardy i robi się jak kamień przy 2-3 naciśnięciach. Czy wyżej wymienione błędy i większe spalanie może mieć coś wspólnego z Vacuum? Za jakiś czas leci turbina na sprawdzenie, jednak chcę się jeszcze pochylić nad tym Vacum, co myślicie?

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakby turbina była sterowana podciśnieniowo to tak, w Twoim przypadku nie. Egr spróbuj ograniczyć, często to pomaga.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.