Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak się nie tyle to zimowa 18'

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

nie ma takich 19 ?? bo to w sumie jedyna felga oryginalna ktora mi odpowiada z wygladu...

Chyba ze jezdzi ktos z was na 20 i jakie wrazenia?

• Moderatorzy
Opublikowano
seria 3 ma zbyt małe koło do 20 cali, zero amortyzacji. 19 to max by dobrze czuć drogę i mieć względny komfort.
Opublikowano
ja chciałem kupić 20" mPerformance ale się okazało że do G21 nie da rady ich założyć (brak homologacji) - na 19" było komfortowo
Opublikowano

Podbijam pytanie o komfort jazdy na 20" felgach mPerformance.

Trochę się zmartwiłem wypowiedzą kolegi Ponta, że nie ma amortyzacji i komfort jazy jest zły. Nie po to płaciłem 15k, żeby felgi tylko ładnie wyglądały, ale żeby też nie stracić na komforcie.

Jak to z tym jest?

• Moderatorzy
Opublikowano
A kolega ponta jeździł g20 na felgach performance 20” ?
  • Moderatorzy
Opublikowano
No to na 19 ja też jeździłem więc zbytnio koledze nie pomożemy swoimi wypowiedziami..
  • Moderatorzy
Opublikowano
Komfort to sprawa mocno subiektywna. Z reguły im większe koło tym komfort gorszy, ale czego nie robi się dla wyglądu ;)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Pytanie czy te 20” są RF? Jeśli nie to może być tak samo jak na 19” RF.
Opublikowano

miałem okazje jechać na 20 Mpakiet i jak dla mnie taczka

obecnie mam zimowe 18RF i jest dobrze [na "komforcie" nawet miękko]

na lato czekają 19RF i sie okaże ale jak pamiętam z przed kilku miesięcy to było ok

IMO 20 do serii 3 wyglądają na za duże [chociaż zmienia się to w zależności od wzoru felgi]

Sprzedam Alufelgi BMW M791 Double Spoke '19 5x112 https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=31&t=383676
Opublikowano

20 z pakietu performance wyglądają bardzo dobrze i wcale nie są za duże moim zdaniem, ale sam ze względu na komfort bym ich nie kupił. Na 18 jest idealnie, komfort o wiele lepszy niż na 17 rof w e91.

W ogóle jestem bardzo zaskoczony komfortem z zawieszeniem mpakowym i tymi 18, byłem przekonany, że będzie bardziej trzęsło, a odczuwam dyskomfort tylko jak za szybko przez policjantów przejeżdżam, czyli naprawdę sporadycznie.

Jeśli do tej pory miałeś 19" i chcesz do g20 20" to może też tego wcale nie odczujesz ;)

Komfort to sprawa mocno subiektywna...

:cool2:

Opublikowano
Ktoś wzial 3 z felami 20 i jak z tym komfortem? tak jak kolega wyzej piszę?

Założę pewnie w kwietniu M Perfomance 20" to Ci powiem. Nie wiem jednak czy będę obiektywny, bo ja lubię jak jest twardo.

Opublikowano

Hej nie zabijcie mnie za te glupie posty ale mam dylemat ...kolejny.. 2 lata jezdzilem volvo s80 na felgach 19 profil opony 35.

Moje pytanie czy 20 m performance beda duzo twardsze czy roznicy duzej nie bedzie ?

Czy jest sens dla samego wygladu brac 20 czy je szybko rozwale ?

Opublikowano
czy je szybko rozwale ?

A skąd mamy wiedzieć, czy je rozwalisz i czy dla wyglądu warto skoro to jest extra subiektywne? Są piękne, ale jak masz napxxxxxxxć po krawężnikach to kup x3

Opublikowano
Hej nie zabijcie mnie za te glupie posty ale mam dylemat ...kolejny.. 2 lata jezdzilem volvo s80 na felgach 19 profil opony 35.

Moje pytanie czy 20 m performance beda duzo twardsze czy roznicy duzej nie bedzie ?

Czy jest sens dla samego wygladu brac 20 czy je szybko rozwale ?

Jeżeli jezdzisz tylko autostrada i po miescie zeby zajechac pod klub o 1 w nocy to bierz felgi 20, a tak serio to bralbym 18 do swojego 330i gdyby te w msport nie były taka sredniawka. Wezme 19 i mysle ze bedzie ciezko z komfortem.

• Moderatorzy
Opublikowano
Skoro jeszcze nikt się nie wypowiedział a w dodatku mamy zimę to raczej nikt nie jeździ.
Opublikowano
Jeździłem przez chwilę F30 na 20" i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony dlatego teraz kupiłem 20" do G20. Ponadto jak kupujesz M Perfomance 20" to masz ubezpieczone opony od uszkodzeń mechanicznych, o czym się dowiedziałem się dopiero przy odbiorze.