Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam e46 m54b25 w automacie. Od wczoraj mam pewien problem i nie wiem jak z nim poradzić sobie

Wczoraj wymieniłem przepływkę bo była zepsuta i czujnik temperatury na wyjsciu z chlodnicy, z także czujnik hamulców. Wszystjo zrobione, odpalam i niby wszystko ok, ale tylko do czasu kiedy nie trzymam hamulca. Po chwili trzymania hamulca samochodem jakby zaczyna trząść, obroty zaczynają fiksować, zaczyma chodzić prawie jak czołg. Puszczam hamulec i ustaje, ale czasami złapie tak mocno falowania obrotów, ze nawet jak odpuszczę hamulec, to obroty już sie trzymają do ponownego odpalenia. Druga sprawa z tym związana jest taka, ze zawsze kiedy trzymałem samochód na hamulcu i dawałem mu gazu to nie miałem zadnej reakcji yzn hamulec caly czas wciśniety, to samo gaz i nie było zadnej reakcji, obroty nigdy nie szły do przodu, tak jakbym nie naciskał gazu, a od wczoraj kiedy mam wciśniety hamulec i chcę wcisnąć gaz to automatycznie odbija mi hamulec do góry i obroty normalnie idą do przodu. Co moze być przyczyną tego? Bylem na komputerze i nic nie wykazało

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to znaczy, że na komputerze nic nie wykazało? Potrzebujesz kogoś kto potrafi użyć programu diagnostycznego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kiedy głośno wcisnę mocno hamulec słyszę jakby mocne syczenie, odpowoetrzalem hamulce po stronie w ktorej wyciągałem zacisk, ale nic to nie dało. Gdzie można szukać jeszcze przyczyny?
Opublikowano
Musisz sprawdzić wszystkie podciśnienia (wezyki) które idą przy silniku a w szczególności sprawdź przy serwie ( taki duży bęben przy pompie hamulcowej). Sądzę że przyczyną jest gdzieś nieszczelność między serwem a podciśnieniem silnika. Jakbyś miał zapowietrzone hamulce to pedał wpadł by do konca. Ale to nie ma związku z falowaniem obrotów.Z której strony słyszysz syczenie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co miałeś a co kupiłeś? Jedynie vdo siemens działa tak jak powinien.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.