Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuje zakupić BMW E46 z 2.0 benzyna 150KM, mam dwie oferty na oku, główna różnica to skrzynia biegów.

Możecie dać jakiś sposób jak najlepiej sprawdzić automat przy zakupie? Wiem przejechać się ale czy na coś konkretnego zwracać uwagę? I czy w ogóle interesować się automatyczna skrzynia biegów? Czytałem że w benzynach nie było jakiś większych problemów jak skrzynia była odpowiednio traktowana. Aktualnie ma 230tyś 00 rocznik.

Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź

Pozdro

Opublikowano

Automat polecam w 100%. Jazda samochodem stała się dla mnie jeszcze większą przyjemnością. No chyba, że lubisz jak to się mówi upalać kapora :wink: to przy tej mocy średnio się sprawdzi. Po prostu jest wygodnie. Podkreślam też, że lubię jeździć dynamicznie. Jak trzeba to depniesz gaz do oporu i autko przyspiesza. Swoją E46 z automatem ( ZF 5HP19 ) kupiłem w sierpniu 19. Przed zakupem w czasie przejażdżki polecam pojeździć dłużej autem. Sprawdź jak zmienia biegi ruszając delikatnie ( normalnie ), a innym razem po prostu but w podłogę :8) . Jeśli przy zmianie biegów odczuwasz mocne powiedzmy "kopnięcia"( tak jakbyś ze sprzęgła strzelał ) to może świadczyć, że skrzynia była powiedzmy zaniedbywana.

Jeżdżę z automatem troszkę ponad pół roku i jeszcze raz polecam. Ale niech wypowie się ktoś z większym doświadczeniem.

Przebieg 237000 na liczniku. A ile na kołach to tylko blachy wiedzą :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwróć uwagę czy przy stałej prędkości ok 100 km/h z delikatnym obciążeniem nie faluje, może być na tempomacie. Dodatkowo czy nie przeciąga biegów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.