Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problem ze swoją E87 2.0d 122km 2007r. Przy jeździe z prędkością od 100km/h i więcej, odczuwalne są dosyć mocne drgania całego samochodu. Drgania są niezależnie od tego czy jest wciśnięty gaz, czy auto jest na biegu czy na luzie. Ciężko znaleźć źródło tych drgań gdyż mam wrażenie że trzęsie całym samochodem. Wymieniona została podpora wału oraz wał napędowy, niestety to nie pomogło. Tuleje sprawdzone na stacji diagnostycznej - wszystko jest z nimi w porządku. Opony też zmienione - nie pomogło. Czy ktoś orientuje się co może być przyczyną takich drgań? Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

Opublikowano
Tak, wczoraj specjalnie pojechałem wyważyć wszystkie koła. Faktycznie była niedowaga 20-35g, ale niestety to nie pomogło i problem jest nadal. W czym może być przyczyna? Dwumasa? Poduszki silnika?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamień koła tył na przód a najlepiej załóż inny komplet całych kół.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio znajomy miał problem z takimi wibracjami. Okazało się, że kupił felgi ze złym rozmiarem otworu centrującego. Pytanie więc czy masz felgi o odpowiednich parametrach. Wibracje w tym zakresie prędkości to głównie felgi.
Opublikowano

Co do tarcz hamulcowych - wydaje mi się, że nie jest to źródłem drgań. Samochód nie drga podczas wciskania pedału hamulca.

Ostatnio znajomy miał problem z takimi wibracjami. Okazało się, że kupił felgi ze złym rozmiarem otworu centrującego. Pytanie więc czy masz felgi o odpowiednich parametrach. Wibracje w tym zakresie prędkości to głównie felgi.

Z tym że na tych samych felgach jeszcze niedawno nie było żadnego problemu. Zmieniam same opony zima/lato i obecnie na obydwu kompletach występuje ten problem. Czy w takiej sytuacji możliwe że to sprawa kół?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy tej prędkości, jeżeli zaczynają się problemy z drganiami to nic innego nie przychodzi mi do głowy. Jak nie masz druhiego kompletu, to może kolega się jakiś znajdzie. Wulkanizator też wulkanizatorowi nie równy. Podjedź do innego i powiedź że masz problem z draganiami od 100km/h i niech się przyjży dokładnie. Dużo masz tych ciężarków na felgach poprzyklejanych?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamień koła tył na przód, już dawno powinieneś to zrobić zamiast pisać kolejne posty. Najlepiej drugi komplet kół a nie opon.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Po żmudnym jeżdżeniu od mechanika do mechanika została znaleziona przyczyna - wał napędowy. Poprzedni mechanik spaprał sprawę.
Opublikowano

No i konkretny kolega i wie co mówi pozdrawiam.