Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od zakupu bardzo rzadko używam bagażniki i nigdy nie zwróciłem uwagi na sposób jego otwierania. Zawsze kiedy otwierałem bagażnik przyciskiem na klapie, auto miało otwarte wszystkie zamki i nie było żadnego problemu. Kilka dni temu chciałem po raz pierwszy użyć przycisku na pilocie który służy do otwierania samej klapy bagażnika lecz on nie działa, wciskam i kompletnie zero reakcji, bagażnik dalej zamknięty. Próbowałem klikać, przytrzymywać przycisk na pilocie lecz nic to nie daje. Nawet po wciśnięciu przycisku na klapie On też nie pozwala otworzyć. Jedynym sposobem na otworzenie bagażnika jest otworzenie pilotem wszystkich zamków, które pozwalają otworzyć bagażnik czy tez szybę. Może i się czepiam, ale drażni mnie fakt że to nie działa. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, jakieś pomysły i rady? Z góry wielkie dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W niektórych wersjach tak były fabrycznie programowane piloty że przycisk otwierania klapy nic nie daje.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Nie pomyślałbym że taka marka jak BMW zamontuje coś co może w danym przypadku być bezużyteczne. Czy idzie to w jakiś sposób samemu zaprogramować?
Opublikowano
Zobacz najpierw, czy nie masz w schowku, nad lewym kolanem pasażera, przełącznika od otwierania bądź nie bagażnika.

W schowku prócz latarki i adaptera na kluczyk nie ma nic.