Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z czymś podobnym do wypadania zapłonu. Co jakiś czas zatelepie buda, jest to chwilowy objaw. Komputer wywala tylko jeden błąd 00CDA7 ale to mam od początku jak kupiłem auto i nie wiem jak się tego pozbyć. Jak kupiłem auto to miało wywalony czujnik wysokiego ciśnienia paliwa wiec go wymieniłem. Dalsza diagnoza to były wtryski, znalazłem 3 które lały nie mocno ale lały wiec wymieniłem je i zaprogramowałem nic nie dało dalej jest tak jak było. Kupiłem 2 cewki i zacząłem zmieniać po koli i sprawdzać czy coś się poprawi 0 różnicy. Świece zmieniam co 2 wymianę oleju czyli co jakieś 20 tys kilometrów. Głupieje już z tym wszystkim i nie wiem za co teraz się brać bo nie chce wymieniać wszystkiego po kolei bo tak można wymienić pół auta. Po diagnozie komputerem sondy wydają się dobre. Po podłączeniem pod inpe kilka niepokojących objawów daje ale nie mam pojęcia o co tam chodzi. Wrzucę kilka zdjec z inpy i isty moze pomożecie mi rozwiązać problem. Teraz padło na pompe paliwa lub sondy czy mogli byście zobaczyc po zdjeciach czy wszystko jest z nimi ok? Z gory dziekuje za odzew.

XHMVpW.png

zF8k1B.png

I5b4Un.png

RD2OBt.png

WfY2bS.png

mqNpTG.png

Czy tu sonda w bank 1 powinna pokazywac 0 ohm ?

msKN9y.png

Tu zastanawia mnie wartosc pomiedzy zadanymi obrotami pompy paliwa i rzeczywistymi czy te wartosci takie powinny byc? i jaka to jest pompa w zbiorniku czy przy silniku wysokiego cisnienia?

uzDsAn.png

7addxe.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Komputer nie rejestruje misfire?

Sprawdzałeś jak wyglądają kanały dolotowe?

3A0jS9b.png
Opublikowano
Komputer nie rejestruje misfire?

Sprawdzałeś jak wyglądają kanały dolotowe?

Żadnych błędów. Raz jechałem i mi przestał pracowac na 1 cylindrze podlaczyłem kompa i wywaliło ze mam wypadanie zaplonu zmieniłem cewke i jest dobrze. Kanały dolotowe sa dość czyste ostatnio zmieniałem uszczelki pod podstawa filtra oleju i pod kolektorem dolotowym wiec zajrzałem i nic niepokojącego tam nie widziałem wydawały sie w miare czyste. Zastanawia mnie czy pompa paliwa jest ok bo ma zadane obroty na 6000 a sa 3000 czy tak powinno byc ?