Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W moim bmw mam następujący problem. Stało się to z dnia na dzień. Około miesiąca temu.

Podczas jazdy czyli po odpaleniu auta wszytko z oświetleniem jest dobrze ale już po np. zgaszeniu silnika i otworzeniu samochodu z pilota albo kluczykiem z zamka, naciśnięciu na zgaszonym silniku środkowego przycisku na panelu od światełek- nie działa oświetlenie wnętrza. Co ciekawe czasami wszystko działa tak jak powinno ale na krótki czas po zgaszeniu auta. (Zdarzyło się że po nocy gdy auto stało w garażu problem znikał ale to tylko z trzy razy tak było)

Inne lampki (te do czytania od których przyciski są po bokach głównego przycisku oświetlenia wnętrza) działają normalnie niezależnie czy silnik pracuje czy nie. Kierunki światła drogowe, mijania, oświetlenie tablicy rejestracyjnej, oświetlenie bagażnika również działają poprawnie.

W zapalniczce cały czas jest prąd (nie wiem czy tak powinno być)

Wszystkie oryginalne żarówki zostały wymienione na Led.

Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Akumulator jest dobry. Pozostałe elementy wyposażenia działają poprawnie. Gdzie szukać przyczyny ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prąd w zapalniczce ma być cały czas. Na początek wróć do zwykłych żarówek i sprawdź, jak będzie to samo to zajrzyj do samej lampki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ledy tez maja polaryzacje wiec moze je odwroc i problem zniknie.Podobnie mial moj kolega i ledy w jedna strone robily zwarcie i wszystko sie wylanczalo.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj