Skocz do zawartości

BMW E46 318i N42 (2002) ładowanie jest, kontrolka świeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W moim egzemplarzu nie było ładowania, tak więc wymieniłem regulator napięcia (zaznaczam jakiś tańszy zamiennik nie BOSCH), wymieniłem aku na nowy (BOSCH) ładowanie powróciło - jeżdżę już tak od dobrych 2 lat, jednak kontrolka od ładowania na blacie nadal świeci.

Przeglądając różne fora nie ma nigdzie odpowiedzi na zaistniały problem. Czy jest ktoś tutaj co może więcej powiedzieć w tym temacie? Dodam, że wszystkie połączenia masowe sprawdzałem, bezpieczniki także, ładowanie jest książkowe, jednak pozostała ta nieszczęsna kontrolka...

Co zauważyłem przez te 2 lata? Jeśli jest aura deszczowa, zdarza się, że kontrolka zgaśnie dosłownie na kilkanaście sekund, po czym znowu się pojawia, jednak takie zjawisko zdarza się bardzo rzadko wręcz sporadycznie. Być może problem leży zupełnie gdzieś indziej, ale jeśli tak jest, to gdzie go szukać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej w nieodpowiedniej jakości regulatorze napięcia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.