Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie ,są odczuwalne drgania w kabinie niby wszystko jest ok kolo pasowe tez wygląda dobrze .Kolega ma audi 2.0d tam zupełną cisza żadnych najmniejszych drgań .Jest to moje 4 BMW miałem dwa e46 tez dislu i tak samo wiecznie problem z tymi drganiami ,szukalem na forum i wyczytalem że ten typ tak ma .Może ktoś to potwierdzić. Zastanawiam się jeszcze nad poduszkami silnika bo w e46 sypaly się na potęgę. Prosilbym o podpowiedzi
Opublikowano
Witam mam pytanie ,są odczuwalne drgania w kabinie niby wszystko jest ok kolo pasowe tez wygląda dobrze .Kolega ma audi 2.0d tam zupełną cisza żadnych najmniejszych drgań .Jest to moje 4 BMW miałem dwa e46 tez dislu i tak samo wiecznie problem z tymi drganiami ,szukalem na forum i wyczytalem że ten typ tak ma .Może ktoś to potwierdzić. Zastanawiam się jeszcze nad poduszkami silnika bo w e46 sypaly się na potęgę. Prosilbym o podpowiedzi

Ja nie mam żadnych drgań.

Opublikowano

Dokładnie ja równie nie mam żadnych drgani. Wewnątrz na jałowym jest cicho. Poduszki silnika, poduszka skrzyni. Diagnostyka komputerowa czy silnik równo chodzi wtryski itp czy nie „kuleje”.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koło pasowe może wyglądać dobrze ale jeśli jest założony jakiś badziew albo stary oryginał to może drgać i nie stwierdzisz tego naocznie. Trzeba zdjąć pasek i sprawdzić czy nie jest rozwarstwione.
3A0jS9b.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koło pasowe może wyglądać dobrze ale jeśli jest założony jakiś badziew albo stary oryginał to może drgać i nie stwierdzisz tego naocznie. Trzeba zdjąć pasek i sprawdzić czy nie jest rozwarstwione.

Dwa paski ściągać i złapać za koło poruszać? Czy demontować koło i wtedy się przyjrzeć? Ja mam takie dziwne chrobotanie przy schodzeniu z obrotów już przy samym końcu, dziwny dźwięk... Od zew nie widzę żadnych pęknięć na kole pasowym, mogą być z tyłu?

• 2 tygodnie później...