Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Mandus napisał(a):

Ja jeździłem Teslą 3 Performance. Fakt - przyspieszenie od zera głowę urywa nie tylko w przenośni, ale i w realu. Zapier..... , że trudno to do czegokolwiek porównać, ale tak jak wszystko w życiu - szybko się nudzi no i zasięg spada... Ogólnie zrobiła na mnie dobre wrażenie, ale ja nie traktuję tego czegoś jak samochodu, tylko jak jakiś gadżet XXI wieku. Jego obsługa to jakiś kolejny eksperyment (kierunkowskazy na kierownicy czy wybierak biegów na ekranie). Jakość przeciętna, ale nie zła. Brak silnika (a raczej dźwięku) średnio mi się podoba, pomimo świetnego przyspieszenia to ta radość z tego przyspieszania jest jakaś wykastrowana...

Więc o Tesli subiektywnie powiem, że jak na razie nie ciągnie mnie do tego czegoś, ale chcąc być obiektywnym - niezły gadżet.

Tylko wiem, że za jakiś czas będziemy chyba zmuszeni do przesiadki na elektryki więc moje zdanie jest takie, że teraz wolę korzystać z ostatniej i nadal wyśmienitej motoryzacji spalinowej niż na własne życzenie już ją stracić i przejść za wcześnie na elektromobilność z mocno eksperymentalnymi i drogimi pojazdami ze słaba infrastrukturą. Za ileś tam lat będzie i lepiej i taniej, a M340i wtedy będzie fajnym gadżetem 🙂

obym nigdy tych padaczek elektrycznych nie musiał mieć znowu , miałem w 2015 jak często byłem w Norwegii i tam przynajmniej super chargery za free, busspass i srogi za free wtedy były a i tak gównianie się tym jeździło , najbardziej zapadł mi w pamięć piękny dźwięk tesli v8 😜 

male-bmw-2.png
Opublikowano
20 godzin temu, wehyr napisał(a):

obym nigdy tych padaczek elektrycznych nie musiał mieć znowu , miałem w 2015 jak często byłem w Norwegii i tam przynajmniej super chargery za free, busspass i srogi za free wtedy były a i tak gównianie się tym jeździło , najbardziej zapadł mi w pamięć piękny dźwięk tesli v8 😜 

Cóż to były za czasy jak Tesla robiła legendarne V8 😀 ale dobra bo zaraz ktoś uwierzy że Musk się parał benzyną...

• Lubię to 1
Opublikowano

Ma ktoś sportowe fotele M? Dopinam konfigurację na 340d Touring i zastanawiam się nad tymi fotelami tylko kwestia jak to z nimi jest z wygodą, bo wyglądają świetnie, miałem co prawda okazje posiedzieć w salonie w takich, lecz to nie dało mi odpowiedzi na ile one są wygodne w takim codziennym użytkowaniu.

Opublikowano
Godzinę temu, tyberiusz napisał(a):

Ma ktoś sportowe fotele M?

Na razie nie miałem okazji robić bardzo długich tras, ale przy prawie 250 km na strzała było bardzo wygodnie. Też się ich obawiałem, ale jak się okazało niesłusznie.

Opublikowano

Dla mnie też wygodne, obawy były bo ludzie dziwne rzeczy o nich pisali. Jedna jazda próbna i opinie paru kolegów przekonały mnie do wyboru. Super trzymają, można je fajnie dopasować plus wygląd. Mojej żonie też bardzo pasują. Jak dla nas nie są twarde ale fakt że np. materac do spania wybieramy bardzo twardy. Każdy lubi coś innego 😀

Opublikowano

Nie są jakieś super miękkie , ale są spoko , dobrze trzymają na boki i trasy 400-500km bez problemu się robi.