Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, luk_byd napisał(a):

Przeczytałem post i nie pomyliłem się kto jest jego autorem. Szanowany 'engineer', oh ah. Wiedza z You Tube.

Sam sobie przeczysz - jak dla mnie. Specyfikacja 'swojego' ??? can ? Wystarczy mieć sprawny moduł, a z samochodem to w ogóle.

Pomijam że są podwykonawcy i ... wprost mówiąc złodzieje. No ale nie ważne. Do tematu lamp:

Kto w ogóle zaczał temat że tylne lampy mają coś z CAN'em w sobie? Prędzej LIN, ale też nie w G20. Tutaj BDC podaje napięcia na dany moduł świetlny:

image.png.adf7a39cf0527de38bc2b86ec2edebdf.png

I po liftingu - jest tak samo.

Po jakiego grzyba w tylnych światłach CAN? Przednie reflektory ok - wymagana szybkość reakcji, wycinanie, skręcanie, multum funkcji więc lepiej żeby sterowanie światłami było w światłach, ale tylne? To ten schemat to i tak do tej 'bardziej wyposażonej' lampy, bo druga ma jeden pin mniej.

Czepiasz się, jak zwykle. I to personalnie. Nawet nie skomentuje. Robert Wołgajew.

P.S. Jak Internet Ci działa to sobie sprawdzisz tą wiedzę z YT mojej osoby.

P.S.2

Kolega napisał o "sianiu" zakłóceń po CAN, więc odniosłem się do tej kwestii i kwestii nieoryginalnych lamp. Nie mam ich schematu i nie wiem czy to aby na pewno CAN czy LIN. Ale skoro poprawia Ci humor napisanie prywatnej wycieczki to nie ma sprawy. Więcej takich...

Edytowane przez robiw
Opublikowano

No i git. Czyli kolega może sobie montować. Jako królik doświadczalny w sumie, ale ok. Jest ryzyko jest zabawa...