Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy ktoś wie jak zrobić żeby przez CarPlay mapa(Google maps bądź Waze) była wyświetlana na zegarach. Przez AA wszystko działa bez zarzutów. Przez CarPlay tylko jeden raz udało mi się to zrobić a terazwidzę komunikat że nawigacja przez CarPlay nie jest włączona .

Opublikowano
50 minut temu, rlapin napisał(a):

Cześć, czy ktoś wie jak zrobić żeby przez CarPlay mapa(Google maps bądź Waze) była wyświetlana na zegarach. Przez AA wszystko działa bez zarzutów. Przez CarPlay tylko jeden raz udało mi się to zrobić a terazwidzę komunikat że nawigacja przez CarPlay nie jest włączona .

Przez carplay możesz na zegarach odpalić tylko Mapy Apple. Analogicznie w telefonie z androidem możesz odpalić google maps, ale na iphonie to nie działa. Tylko Mapy Apple 🙂

Opublikowano
Godzinę temu, Karol211 napisał(a):

Przez carplay możesz na zegarach odpalić tylko Mapy Apple. Analogicznie w telefonie z androidem możesz odpalić google maps, ale na iphonie to nie działa. Tylko Mapy Apple 🙂

Waze w wersji beta też działa na zegarach w carplay.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, GDX4 napisał(a):

Jak brakuje mocy to trzeba było 340i lub m3...😜

Część osób chwali sobie boxy, inni tylko mapa....
Ja jestem zdania że mapa lepiej wykorzystuje potencjał i daje lepsze możliwości. Obecnie przy zblokowanych sterownikach to problem, ale poczekajmy trochę.
Tylko że oprócz mapy przydały by się i inne modyfikacje, aby restrykcyjny wydech nie blokował tego co chcesz uzyskać. 

Może spokojnie polataj serią, dotrzyj i zobacz co potrzebujesz dalej od auta.

M340i nie jechało😁 M3 za drogie. Mocy nigdy dość. Mapa lepsza, pod warunkiem, że ktoś wie co robi, ale póki jest blokada to mapy nie widze. Widziałem na YouTube m340d zrobiona mapa na 430KM i 840Nm, ale to uważam przesada. Jakby mu tak 10% pyknął dobrym boxem typu steinbauer lub trójkanałowy DTE to by mu myśle nic nie było.

Opublikowano

To jak dopiero co odebrałeś diesla i szukasz mocy to chyba jednak 340d nie jedzie...🤪😜

Ja już przy modach celowałbym w przyrosty rzędu 20%, 10% to tak trochę mało. Za dużo nie zmienia. Przy okazji modyfikując wydech i dolot poprawiasz auto usuwając eko kagańce.

A może opcja zakupu sterownika od wersji prę lci i dłubanie w tym i podmianka? Popytaj tunerów, np gregor10...

Albo do baku dosypuj lsd...🤪😉

Opublikowano
Godzinę temu, Jacq napisał(a):

Czy da sie ten efekt zakodować czy to zupełnie inne światła?

Przecież po "rysunku" odbłyśników widać, że to inne lampy, zapewne chińskie. Na Ali znajdziesz jeszcze ładniejsze. Problem może być z homologacja. R

Opublikowano

Jakiś aftermarket.

Homologacja to pal licho, problemem może być sianie zakłóceń po can....
Może zwarcia, może szaleństwa systemów asystujących, zakłócanie radia etc....

Generalnie dobry plan na zrobienie sobie kuku.

Ja kupiłem podwójne końcówki czarne na ali... Pierwsze mycie i lakier z nich zszedł. Już moje damskie malowanie sprajem na parkingu lepiej się trzyma. No, ale końcówki nie wpływają na elektronikę....

Opublikowano
24 minuty temu, GDX4 napisał(a):

Może zwarcia, może szaleństwa systemów asystujących, zakłócanie radia etc....

Nie przesadzałbym, w końcu nie on pierwszy by je kupił i zamontował. Można rzucić okiem na opinie...ale oczywiście pewności nie ma, więc to trochę loteria, droga loteria... Z drugiej strony kupując od lat na Ali i mając setki zakupów za sobą nie naciąłem się na tyle, żeby żałować, zwłaszcza teraz, gdy zwrot jest bezproblemowy i często darmowy (zależy od oferty). Żeby było śmieszniej oni nawet nie sprawdzają tych zwrotów (przynajmniej w przypadku towarów niedrogich rzędu kilkudziesięciu czy setek złotych). Odsyłane to jest do jakiegoś hub-u w Polsce i zanim tam trafi pieniądze są już na koncie. Czasami bywa nawet lepiej (i śmieszniej). Zrobiłem zwrot towaru, zaniosłem do Żabki (DPD Pickup) i za 20 minut miałem przyznany zwrot kasy z adnotacją: robisz u nas często zakupy, więc zwróciliśmy Ci pieniądze. Oczywiście nie generalizuję, trzeba sprawdzać w warunkach konkretnej oferty. Ale ryzyko jakieś zawsze jest ;-). Pozdrawiam. Robert

Opublikowano

Ja powiesiłem nie homologowany zapach na lusterko i mi kierunkowskazy się włączają same, a asystent utrzymania pasa ruchu chce popełnić samobójstwo, musi być jakieś zwarcie na szynie CAN niektórych użytkowników forum...

Opublikowano

Bardziej mam na myśli problemy jakie generowało montowanie np oryginalnych lamp tylnych w pewnych markach przy zmianie przed liftów na polifty.... Tam co prawda często wchodziła zamiana zwykłych lamp na ledy, ale problem był. Sianie błędami, złe działanie etc.

Kiedyś w c klasie wymieniałem kierunki z oryginałów na aftermarket. Jakość to zupełnie inne poziomy. Aftermarket w pudełku był ładny, ale jak w rękach miałem oba czyli oryginał i afte...... z 5 minut myślałem czy to dobry kierunek.... Oczywiście działały, bo zmiana żarówka-żarówka.

Ale weszliśmy w erę komputeryzacji, zapisywania przebiegów w modułach lamp etc. Niech ktoś bardziej wtajemniczony się wypowie czy akurat g20 jest wolne od takich pomysłów.

Niemniej ja bym uważał. Ale jak kto chce, niech działa. Nie mnie to zaboli finansowo. Ja tylko skoro było pytanie, podzieliłem się wątpliwościami, które autor pytania może wziąć pod rozwagę i na powstałe dziki nim pytania znajdzie odpowiedzi albo zleje całkowicie i zamontuje. A wtedy ścieżki: 
1. Wszystko działa jest git.
2. Nie działa, wracamy do oryginału
3. Nie działa i coś się zjarało. Powrót do oryginału, pudrowanie problemu i do komisu....

8 godzin temu, siwyZS napisał(a):

Ja powiesiłem nie homologowany zapach na lusterko i mi kierunkowskazy się włączają same, a asystent utrzymania pasa ruchu chce popełnić samobójstwo, musi być jakieś zwarcie na szynie CAN niektórych użytkowników forum...

Bo nie byłeś u lokalnego proboszcza aby poświęcił....teraz to już tylko szaman z lasu deszczowego....

Opublikowano

Magistralą CAN zajmowałem się. Nie jest to jakiś Rocket science...ale każdy jej element ma ID i w przypadku lampy odpowiada wyłącznie na zapytania, więc nie sądzę by Chinole tak na pałę to robili. Sianie zakłóceniami itp? Nie sądzę, chyba że transceiver CAN nie trzyma parametrów lub jest uszkodzony. BMW zapewne nie udostępnia specyfikacji swojego CAN, więc Chinole musieli zastosować reverse-engineering i odczytać co tam leci w komunikacji między oryginalna lampa a sterownikiem auta. Ale czy sprawdzili całą komunikację. Tego nie się nikt, zwłaszcza, że każdy sterownik (i ten w lampie) można aktualizować. Jednym słowem sprawa jest skomplikowana...ale skoro sprzedają a ludzie to kupują...to zapewne nie jest tak źle. O zakłócenia nie bardzo bym się obawiał, raczej o to, że w ogóle nie zadziała. Ale pisałem powyżej....możesz odesłać... R

Opublikowano

Cześć wszystkim jako nowy forumowicz. Zamówiłem G20 w kolorze Blue Arctic Race. Co jest z tym kolorem "nie tak", że nie ma go ani w galerii forum na żadnym aucie, ani w salonach, ani na żadnej sztuce wśród aut dostępnych od ręki na stronach bmw? Można powiedzieć, że zamówiłem w ciemno, bo jedynie na filmiku na YT mogłem zobaczyć. Jeszcze w garażu podziemnym (czyli w sztucznym i słabym świetle) na X3 był u jednego dealera. To jakiś passe kolor wśród fanów? Czy to tylko przypadek, że nie spotkałem też na drodze? Same szare i niebieskie Portimao. Hmmm...

Opublikowano (edytowane)

to jest malutkie forum po prost.

poszukaj na bimmerpost i reddicie. Dużo ludzi bardzo pochlebnie wypowiadało się o tym kolorze, który wybrałeś, ja sam widziałem na stocku jeszcze jakiś czas temu w tym malowaniu. I ja też uważam, że jest bardzo ładny.

wpisz sobie w insta „bmw arctic race blue” i masz masę zdjęć.

Edytowane przez JacekLZ
Opublikowano
14 minut temu, JacekLZ napisał(a):

to jest malutkie forum po prost.

poszukaj na bimmerpost i reddicie. Dużo ludzi bardzo pochlebnie wypowiadało się o tym kolorze, który wybrałeś, ja sam widziałem na stocku jeszcze jakiś czas temu w tym malowaniu. I ja też uważam, że jest bardzo ładny.

wpisz sobie w insta „bmw arctic race blue” i masz masę zdjęć.

Dzięki JacekLZ. Tak wiem, na zdjęciach widziałem już setki i właśnie ze zdjęć wybrałem ten kolor. Chodzi o to, że na żywo ciężko go dorwać.

A myślałem, że to największe polskie forum... 🙂 

Opublikowano

Bo ten kolor niedawno został dodany.  Swego czasu bardzo ciężko było zobaczyć oxide.
Cała reszta jest bardziej popularna.

Opublikowano

8 godzin temu, Lutek T napisał(a):

Cześć wszystkim jako nowy forumowicz. Zamówiłem G20 w kolorze Blue Arctic Race. Co jest z tym kolorem "nie tak", że nie ma go ani w galerii forum na żadnym aucie, ani w salonach, ani na żadnej sztuce wśród aut dostępnych od ręki na stronach bmw? Można powiedzieć, że zamówiłem w ciemno, bo jedynie na filmiku na YT mogłem zobaczyć. Jeszcze w garażu podziemnym (czyli w sztucznym i słabym świetle) na X3 był u jednego dealera. To jakiś passe kolor wśród fanów? Czy to tylko przypadek, że nie spotkałem też na drodze? Same szare i niebieskie Portimao. Hmmm...

Oj tam. Ja na Twoim miejscu to bym się cieszył, że będziesz miał prawie niepowtarzalny kolor. No chyba że nie chcesz się wyróżniać. Możesz też zamówić bez dopłaty za lakier i obkleić go od razu folią PPF na kolor jaki zechcesz. Wyjdzie kilka tysięcy drożej, ale dodatkowo będziesz miał ochronę lakieru.