Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, munzel napisał(a):

Doświadczyłem tego na własnej skórze w lato. Pojechałem naprawić oponę do Top Gum Bytom i tam mi powiedzieli że jest zakaz napraw opon z dużym indeksem prędkości. Wiadomo jak ktoś chce zarobić, to w nosie to ma i tobie naprawi. 

Oponę musiałem kupić nową, a przez to że bieżnik już słabiej wyglądał to doradzali mi jeszcze drugą wymienić na nową aby nie było za dużej różnicy w toczeniu pomiędzy stronami. Ponoć system DSC wtedy głupieje. 

Dla mnie informacja też niedorzeczna, zamiast 100 pln za naprawę to dalem 1000 za nowe opony. 

Na pocieszenie usłyszałem żebym się cieszył ze nie mam xDrive bo jeszcze wszystkie by były do wymiany, ale to już bym na bank olał. 

Mój kumpel olał i skończyło się awaria xdrive.

Naprawa jedynie 13 tys. 

W przypadku xdrive bardzo często kończy się wymianą kompletu opon.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
2 godziny temu, MedicuS napisał(a):

Mój kumpel olał i skończyło się awaria xdrive.

Naprawa jedynie 13 tys. 

W przypadku xdrive bardzo często kończy się wymianą kompletu opon.

W takim wypadku juz chyba rozsądniej jednak te opone o wysokim wskaźniku prędkości naprawić,  chyba że ktoś jeździ 300km/h. Nie sądzę że ich budowa zabrania naprawy , kwestia pewnie ze dopuszczają poruszanie się z dużymi prędkościami i tylko wtedy może to stanowić problem. 

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Część. Niby już pytanie się pojawiało ale dalej nie mam pewności bo odpowiedzi nie były jednoznaczne.

Czy w m340d/i lci  -Sportowy układ hamulcowy M czerwony oznacza większe tarcze w stosunku do niebieskiego ? (W opisie jest ,że przód 4 tłok ) 

Pozdrawiam 

Opublikowano

I jeszcze 2 pytanie. Czy kupując w jakimś salonie auto można bez problemu robić wszystkie serwisy / naprawy w zupełnie innym ? I to na takiej zasadzie ,że kupujemy w jednym i nigdy więcej już tam się nie zjawiamy . Powodem jest oczywiście jedynie  odległość

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, intoxication napisał(a):

Część. Niby już pytanie się pojawiało ale dalej nie mam pewności bo odpowiedzi nie były jednoznaczne.

Czy w m340d/i lci  -Sportowy układ hamulcowy M czerwony oznacza większe tarcze w stosunku do niebieskiego ? (W opisie jest ,że przód 4 tłok ) 

Pozdrawiam 

Jak zgłębiałem temat dla 340i to były tylko hamulce M z kolorem niebieskim lub czerwonym (te same 4 tłoczki i tarcza 348mm). Dodatkowo dla sedana pakiet M performance z większymi o 1" tarczami. Przy jego wyborze z automatu trzeba było wziąć koła z oponami Michelin Pilot Sport 4S.

Edytowane przez macste
mała zmiana
  • Dziękuję 1
Opublikowano
2 minuty temu, intoxication napisał(a):

I jeszcze 2 pytanie. Czy kupując w jakimś salonie auto można bez problemu robić wszystkie serwisy / naprawy w zupełnie innym ? I to na takiej zasadzie ,że kupujemy w jednym i nigdy więcej już tam się nie zjawiamy . Powodem jest oczywiście jedynie  odległość

Możesz jak najbardziej.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dzięki. No właśnie widzę ,że w sedanie da się dobrać pakiet m technology ( większe tarcze przód i pakiet chłodzenia ) . W g21 nie ma . Aczkolwiek czerwone zaciski są i tak w Pakiet sportowy M Pro. 

A jak jest z interwałami / czasem zmiany oleju ? Bo jak pakiet zawiera wymianę co 30tys / 2 lata to bez sensu taki pakiet brać bo oszczędności są znikome  Np. 

Pakiet Service Inclusive - 5 lat / 100.000km

7 900 zł

Więc wyjdzie max 3 wymiany ( gdzie wymiana podobno kosztuje ok 2500 ) .

Pakiet Repair Inclusive - 5 lat / 200.000km

11 400 zł - to chyba ma sens ? 4 lata -5900 zł . Więc dodatkowy rok spokoju za 5500. 

Opublikowano

Chyba ktoś musiał pechowo w koło na tym parkingu z boku przywalić i coś się zadziało grubszego- maglownica albo nie wiem. Czujnik parkowania nic tu nie ma raczej do rzeczy, bo co mógłby miec

Opublikowano
W dniu 21.12.2024 o 18:15, Radyshaw napisał(a):

Koledzy czy wymiana akumulatora jest wliczona w pakiecie serwisowym czy też gwarancyjnym? Aku plus usługa.

330i 3.5 roku od zakupu oba wyżej wymienione pakiety nadal obowiązują. 

Panowie pomożecie....🙂