Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, robiw napisał(a):

Piszesz o natywnej aplikacji w systemie BMW? Ja tam widziałem tylko Spotify, Tidala brak. No i jak dla mnie to ta z systemu BMW brzmi dużo, dużo gorzej, niż ta z telefonu przez AA. Może dlatego, że nie przechodzi przez korekcję (choć to byłoby dziwne) a ja mam niskie i wysokie ustawione na maksa i w korektorze też na maksa. Przez telefon dla mnie brzmi dużo lepiej. No i nie ma czegoś takiego, jak nieskompresowane Spotify. Podobnie Tidal, chyba, że Tidal HI-FI. R

Tak o natywnej. Tidal natywnego nie ma, ale liczyłem, że przez AA dzwiek nie jest kompresowany i będę nie miał w ogóle kompresji w audio używając AA Tidal (hifi, nie wiem po co komu Tidal kto nie potrzebuje hifi).

Dziwna sprawa, że u Ciebie jest na odwrót. Może z jakiegoś powodu iDrive ustawia gorsza niż "normalna" jakość. Spotify iDrive u mnie brzmi na tyle dobrze na ile Spotify potrafi brzmieć, czyli bez żadnej chamskiej kompresji, ot "dynamic range" trochę obcięte, jest git ogólnie. Po AA wszystko spłaszczone okropnie, nie mam tu na myśli słabszych basów, tylko dynamikę muzyki, no i słychać jak kaszana się robi przez kompresję przy muzyce gdzie dużo się dzieje.

Nie wiem za bardzo, czemu samo procesowanie, jakieś DSP itd miałoby być inne przez AA i idrive, to tylko źródło. Powinni być tak samo też jak puścisz z pendrive (nie wiem czy się da, zgaduje).