Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Można kontakty telefoniczne, nawigację i wiele innych rzeczy. Dla przykładu ja mam : nawigacja do domu, synchronizację stref klimatyzacji, ciśnienie opon, kontakt telefoniczny, ustawienia wyświetlacza, temperature oleju (sportowe wskaźniki).

Nie wszystko można tym guzikom przypisać ale całkiem sporo rzeczy.

I jak to zrobić? Bo jakoś nie mogę sobie poradzić.

Na przykładzie synchronizacji:

Wchodzisz w iDrive, "podświetlasz" pokrętłem opcje synchronizacji, przytrzymujesz guzik pod którym chcesz mieć do tego skrót, czekasz chwilę, usłyszysz dźwięk jeśli zostało to przypisane.

Teraz twój wybrany guzik działa na zasadzie On/Off synchronizacji.

Inne rzeczy w ten sam sposób. Będąc na jakimś ekranie, przytrzymaj guzik i tyle.

Jeśli nie da się danej rzeczy przypisać , jest informacja po dłuższym przytrzymaniu guzika, że nie da się zapisać.

Tutaj info z instrukcji obsługi

Screenshot-20200614-192957-DRIVERS-GUIDE.jpg

Opublikowano
Próbowałem tak zrobić z kontaktami i nie zadziałało, ale to może dlatego, że w menu CarPlay. Spróbuje z tą synchronizacją klimy. Dzięki :D .

Dla CarPlay kontaktów nie da się przypisać. Tylko dla zwykłego połączenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy w G20 majac comfort access klamki w tylnych drzwiach sa aktywne czy tak jak w F30 tylko z przodu?

Z tyłu też działają.

Brawo BMW, poszli po rozum do glowy :cool2:

To chyba najbardziej irytujaca rzecz w F30 (majac dzieciaki)

.

Opublikowano
Witam, czy ktoś coś wie na temat akcji serwisowej m.innymi na G20 ...? podobno w tamtym tyg coś weszło ale jeszcze do końca nie wiedzą czego dotyczy, a staus ma "na poważna"?
Opublikowano
Czy podłokietniki w Waszych G20 tez otwierają się same tylko do ~2/3? Żeby otworzyć do końca Trzeba użyć całkiem sporo siły i słychać wyraźnie, że coś tam trze. Wydaje mi się, że na początku tak nie było.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Otwiera się do 2/3 ale później idzie bardzo lekko i nie zauważyłem żeby coś tarło. Aż muszę sprawdzić :D
Opublikowano
Czy GMW G20 w standardzie ma możliwość opuszczania prawego lusterka w momencie przełączenia selektora zmiany biegów na R ?
Opublikowano
Czy GMW G20 w standardzie ma możliwość opuszczania prawego lusterka w momencie przełączenia selektora zmiany biegów na R ?

Wygląda na to, że trzeba dobrać "Pakiet dodatkowych funkcji lusterek"

20200621-103623.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w G20 nie wiem , ale w G30 ta funkcja była bez tego pakietu
Opublikowano
Czy ze mną jest coś nie tak, czy po aktualizacji do 11/2019.70 zniknęła możliwość losowego odtwarzania utworów z USB? :shock: Wyszukuję i odtwarzam katalogami, przysiągłbym że była tam opcja (po prawej stronie ekranu) odtwarzania losowego ale jej już nie widzę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widzieliście nowy policyjny G20 ? , dziś na Zakopiańskiej takiego mijałem.. ładnie mu nawet w policyjnym mundurze :wink:
Opublikowano

Koledzy czym czyścicie czarne końcówki wydechu?

Wcześniej przy srebrnych używałem preparatu do felg ale czy tu to również będzie ok?

Opublikowano
Aktualnie posiadam 18" felgi i standardowe zwieszenie. Chciałbym obniżyć trochę zwieszenie -30 + zakupić felgi 20".

Czy mocno się pogorszy komfort? Głównie śmigam w małym miasteczku gdzie sporo jest zabytkowej kostki drogowej :/

Zmieniałem kiedyś koła w Audi z 16" na 19" i dużej różnicy nie było, albo była mało wyczuwalna.

Później obniżyłem samochód i wtedy zdecydowanie samochód był twardszy i mniej komfortowy.

Opublikowano

Ja takie mam i z tego co wiem:

Tak wyglądają zegary jak spełnione są jednocześnie dwa warunki:

- NIE MA Live Cockpit Professional

- JEST adaptacyjny tempomat

Nie jestem pewien czy musi być Live Cockpit Plus, być może nie.

Opublikowano
Ja takie mam i z tego co wiem:

Tak wyglądają zegary jak spełnione są jednocześnie dwa warunki:

- NIE MA Live Cockpit Professional

- JEST adaptacyjny tempomat

Nie jestem pewien czy musi być Live Cockpit Plus, być może nie.

O kurcze, to bardzo ciekawie napisałeś. To po co bierze się live cockpit plus? Tylko po to żeby mieć nawigację? Ja akurat nawi nie potrzebuje i tak jeżdżę na janosiku. Gdyby było tak jak mówisz zrezygnowałbym z navi i wziął za te 7tys kilka innych rzeczy. Bałem się tylko, że dostanę jakieś mega analogowe zegary rodem z serii 1, z jakimś monochromatycznym wyświetlaczem.

Czy ktoś może to potwierdzić?

W tym nie ma slowa o navi i live cocpit a ma te zegary. Może naprawdę nie trzeba brać nawigacji a za te 7tyś podorzucać trochę rzeczy.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-sikora-330i-m-sport-samochod-uzywany-ID6CVUjS.html

Opublikowano

Jak oglądałem w salonie dla siebie, to widziałem tylko dwa rodzaje.

Cały cyfrowy albo taki:

20200704-165445.jpg

01-standby.jpg

20200704-171736.jpg

Krótki klip z YT jak to wygląda 'na żywo'

Nie widziałem niestety tej wersji "Plus"

Opublikowano
screen mirroring - jak to uruchomić ?

Tak:

IMG-20200704-114252.jpg

IMG-20200704-114409.jpg

To zrobione innym telefonem. Wiadomo dlaczego :wink: