Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, baster napisał(a):

Zamówienie 8.11.2023. 18.01.2024 informacja, że samochód jest gotowy do transportu. Silnik ten sam.

Gratuluję 😉

Widać wszystko zależy od dealera i szczęścia. Możesz napisać gdzie zamawiałeś?

Opublikowano
3 godziny temu, Raff.e napisał(a):

Gratuluję 😉

Widać wszystko zależy od dealera i szczęścia. Możesz napisać gdzie zamawiałeś?

Inchcape Warszawa - Kamil Ewiak (polecam).

• Lubię to 1
Opublikowano
20 godzin temu, Ratm napisał(a):

Hej,

Czy ktoś zamawiał pod koniec roku jakąś trójkę? Macie już datę produkcji? Widziałem że kilka osób ma w moje BMW info że czekają na auto, a że ja też czekam i mi się to czekanie dłuży to może ktoś ma jakieś dobre wieści że data już ustalona, albo że już płynie 😉

Zamawiałem na początku stycznia, sprzedawca twierdził że do 6mcy, jak dzwoniłem po salonach w celu tuningowania rabatu to w jednym mi powiedział że jest szansa na 4 miesiące.

Opublikowano

obietnice to jedno  - reczywistość drugie ... ale fakt, że jak masz dobrego sprzedawcę to pilnuje tematu. Twoje zaangażowanie też może pomóc.

Ja zamawiałęm pod koniec czerwca, oczywiście była duża szansa na odbiór jeszcze w 2023r. Potem po ponad dwóch miesiącach dopiero został potwierdzony slot produkcyjny na styczeń 2024 ! Finalnie auto wyprodukowało się w połowie grudnia i prawdopodobnie już płynie... odbiór pewnie najpóżniej pod koniec marca jak nie zatonie...Reasumując czas od zamówienia do odbioru w punkt czas ciązy ludzkiej 🙂 Bierz skórę indywidual to zrobią prawdopodobnie w DE i zaoszczędzisz co najmniej 2 m-ce, może 3. Ja uparłem się na owiane hatem twarde fotele M, które wpisują się w moje upodobania. Na nieszczście te robią ze skóry meksykanskich świstaków 🙂

Opublikowano (edytowane)

Touringi robią w DE, więc oszczędzę czasu na tym całym "transporcie" zaa wody...

Edytowane przez pwnsoon
Opublikowano

Mam wrażenie, że przy jeździe prosto kierownica jest lekko skręcona w lewo.
Jest to naprawdę minimalne, ale jednak czasem to zauważam.
Auto nie ściąga, jedzie prosto bez problemów.
Co to może być?
Kończy mi się właśnie repair inclusive i zastanawiam się, czy to zgłaszać...

Opublikowano

Geometrie zrob i tyle. Po wjezdzie w dziure potrafi sie przestawic. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jeszcze w temacie dostaw, czy ktoś ma wiedze ile czasu średnio albo minimalnie zajmuje transport z Bremerhaven do PL?

Opublikowano

Nie ma reguły , z Bremerhaven auta jada do Kleszczowa i tam rowniez potrafia stac tygodniami. Pozniej jeszcze dealer i rejestracja. Tego sie nie da przewidziec. Trzeba pic duzo melisy. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Pewnie te tygodnie jak coś się w transporcie nieprzewidzianego przydarzy i trzeba przypudrować...

Opublikowano
3 godziny temu, saab napisał(a):

Nie ma reguły , z Bremerhaven auta jada do Kleszczowa i tam rowniez potrafia stac tygodniami. Pozniej jeszcze dealer i rejestracja. Tego sie nie da przewidziec. Trzeba pic duzo melisy. 

Ciężkie doświadczenia? 😄

Opublikowano

Jak jest na placu to już z górki... Ja mam za sobą 1,5 roku czekania na produkcję... Heh.

Opublikowano

Ostatnie auto ktore zamawialem dla klienta stalo w Kleszczowie ponad 3 miesiace ( podobno byl problem z Lorami ) a potem jeszcze kurier zgubil doki z auta 🤪

Opublikowano
13 godzin temu, adrian43 napisał(a):

Mam komunikat - Badanie emisji spalin 03/2024, co to w ogóle jest? Można to pominąć? 

Możesz sam zmienić to w ustawieniach, to jest termin badania technicznego i domyslnie jest ustawiony na rok, a dla nowego auta jest wymagany dopiero po 3 latach

Opublikowano

Witam 

Szukałem ale nie znalazłem informacji więc może ktoś mi pomoże. Czy szyba przednia do g20 z USA jest taka sama jak na Europę ? 

Opublikowano
Godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

Dzisiaj rano wyskoczyło mi powiadomienie o aktualizacji oprogramowania do nowszej wersji.

Czyli do jakiej? Bo mogłeś mieć jakąś zaległą aktualizację.

Opublikowano
10 minut temu, maciej_cie napisał(a):

Raczej zaległych nie mam. W aplikacji nie widzę wersji. 

Ja jestem na 07/2023.53 i jak na razie brak aktualizacji.

Opublikowano

Cześć! Jestem świeżym użytkownikiem G21. Czy da się (jak) wyłączyć automatyczne zwalnianie (zmniejszanie prędkości) pojazdu podczas dojazdów np. do skrzyżowań? Obecnie obserwuję wyraźne, samoczynne hamowanie samochodu.

Opublikowano

@p4w3k Nigdy tego nie miałem, mam zwykły tempomat bez utrzymywania odległości jak coś, może wyłącz jakieś opcje w asystentach jazdy na tym zielonym przycisku przy środkowych nawiewach, u mnie jest pomarańczowy bo mam to powyłączane żeby sobie śmigać między pasami bez szarpania kierownicy przez "asystenta" chcącego mnie zabić. 😅

• Dziękuję 1