Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Sheppard25 napisał(a):

Witam, czy te boczki obszyte skora nadal sa dostepne? Nie moge tego znalezc w konfiguratorze. 

W LCI2 nie są już dostępne. Nie pamiętam jak było w LCI.

Opublikowano
1 godzinę temu, darkdancerr napisał(a):

W LCI2 nie są już dostępne. Nie pamiętam jak było w LCI.

Rozumiem cos dali w zamian, prawda? Prawda? 😒

• Lubię to 1
  • Haha 2
Opublikowano
14 godzin temu, Sheppard25 napisał(a):

Witam, czy te boczki obszyte skora nadal sa dostepne? Nie moge tego znalezc w konfiguratorze. 

Zrzut ekranu 2025-01-23 o 23.40.png

Skóra merino o rozszerzonym zakresie. Była opcja ale tylko ze std fotelami. Dość kosztowna - w LCI ok. 23tyś z tego co pamiętam. Ładnie te boczki wyglądają, może ktoś coś takiego robił we własnym zakresie? Są firmy, które to robią z lepszych materiałów i taniej...

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy powinno być wygłuszenie maski w G21 330i z 2023 ? zastanawiam się czy brakuje, czy przestali dawać w wersji G... w mojej F30 mam więc trochę dziwne 😉 

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.01.2025 o 19:27, zornold napisał(a):

Dokładnie tak samo jeżdżę, obroty mają być 1500-2000 nie 1000-1200

Zauważyłem, że przy jeździe miejskiej ze skrzynią w sport (opcja w sport individual, a nie wybierak w S) istotnie wzrasta spalanie. Przy normalnej jeździe po mieście w trybie comfort spokojnie schodziłem do ok. 11-12 litrów a przy sportowym ustawieniu skrzyni jest ciężko zejść poniżej 15 litrów - B58. 

Edytowane przez kamsku2930
  • Przykro mi 1
Opublikowano
16 godzin temu, macste napisał(a):

Skóra merino o rozszerzonym zakresie. Była opcja ale tylko ze std fotelami. Dość kosztowna - w LCI ok. 23tyś z tego co pamiętam. Ładnie te boczki wyglądają, może ktoś coś takiego robił we własnym zakresie? Są firmy, które to robią z lepszych materiałów i taniej...

Była też opcja z fotelami M, nazywała się „Deska rozdzielcza obszyta skórą Individual”, czy jakoś tak. Wtedy sama deska i boczki obszyte Marino i Nappa. Ale nie wiem, czy w LCI to jeszcze było, czy w pre LCI. 

Opublikowano
16 godzin temu, kamsku2930 napisał(a):

Zauważyłem, że przy jeździe miejskiej ze skrzynią w sport (opcja w sport individual, a nie wybierak w S) istotnie wzrasta spalanie. Przy normalnej jeździe po mieście w trybie comfort spokojnie schodziłem do ok. 11-12 litrów a przy sportowym ustawieniu skrzyni jest ciężko zejść poniżej 15 litrów - B58. 

Przy okazji start stop jest zdezaktywowany z tego co wiem więc nie ma jazdy ma prądzie i odłączania silnika na światłach i korku. Przy takim setupie mi we Wrocku potrafi średnio spalać 18-20l ale średnia to np. 12km/h i dystans 10km

Opublikowano
7 godzin temu, darkdancerr napisał(a):

Była też opcja z fotelami M, nazywała się „Deska rozdzielcza obszyta skórą Individual”, czy jakoś tak. Wtedy sama deska i boczki obszyte Marino i Nappa. Ale nie wiem, czy w LCI to jeszcze było, czy w pre LCI. 

Racja, tak było. Nie wziąłem tej opcji tylko dlatego że nie miała niebieskiego przeszycia jak na drzwiach z Vernascą i fotelach M. Mam tylko dechę w dermie 😀 za 2,5k. Opcja z merino na desce i boczki było bodajże z 13k dla LCI.

Opublikowano
16 godzin temu, kamsku2930 napisał(a):

W tym trybie 13-15 litrów jazdy w dużym ruchu. Ja nie używam nigdy start stop, m340i przedlift bez mild hybrid. W mieście i tak nie zobaczę mniej niż 12, a na spalaniu mi specjalnie nie zależy. 

Opublikowano

Za dużo zmiennych żeby porównać 1:1. Średnia prędkość chyba powie wtym przypadku najwięcej. W eco-pro potrafiłem zrobić 12-13 ale w sport individual ze skrzynią sport mission impossible. Eco-Pro traktuje jako ciekawostkę że względu na zachowanie auta w tym trybie (głównie lagi). W comfort start stop którego unikam w mieście, stąd wyższa produkcja CO2.